Συναντήσεις ΚοινΣΕΠ "Το Μπατίκι" με Φορείς της Τήνου για τη Μελέτη "Βιώσιμη Ανάπτυξη υπό την Αυξανόμενη Τουριστική Πίεση: Μια Ολοκληρωμένη Προσέγγιση"

Δημοσίευση: 31.01.2023, 21:37
Τελευταία Ενημέρωση: 31.01.2023, 21:38

Το τριήμερο 26 - 28 Ιανουαρίου συναντήθηκαν η Πρόεδρος της ΚοινΣΕπ, Αναστασία Ψάλτη, και μέλη του ΔΣ της και ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κος Σπιλάνης Ιωάννης με εκπροσώπους φορέων της Τήνου (Αγροτικός Συνεταιρισμός, Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός και Tinos Food Paths, Σύλλογος Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων «Ξενία»,Σεκυγέτ Ένωση Ξενοδόχων Τήνου, Σχολή Καλών Τεχνών Πύργου, Εμπορικός Σύλλογος Πύργου Πανόρμου), σχετικά με τη διάχυση αποτελεσμάτων της Α’ Φάσης έρευνας της Μελέτης με τίτλο : "Βιώσιμη Ανάπτυξη υπό την Αυξανόμενη Τουριστική Πίεση: Μια Ολοκληρωμένη Προσέγγιση"...

Οι συναντήσεις έλαβαν χώρα τόσο στην πρωτεύουσα του νησιού , όσο και στο Πνευματικό Κέντρο Πύργου Πανόρμου.

Πιο αναλυτικά: 26/1 στη Χώρα , 27/1 στο Πνευματικό Κέντρο Πύργου Πανόρμου, 28/1 στη Χώρα.

Όπως ενημερώνει το Δ.Σ. της ΚοινΣΕΠ "Το Μπατίκι":

Σε κλίμα αγαστής συνεργασίας, παρουσιάστηκαν στις ομάδες εργασίας, βάσει των επιστημονικών δεδομένων που εξήχθησαν από την Α' Φάση της Μελέτης, στατιστικά στοιχεία για όλο το νησί , τα οποία αφορούν στην οικονομία, στις τουριστικές ροές, στο αποτύπωμα αυτών, στον τομέα της μεταποίησης, της γεωργίας, αλλά και του πολιτισμού.

Συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που απορρέουν από την αυξανόμενη τουριστική πίεση στο περιβάλλον, σε όλους τους τουριστικούς κλάδους , στον αγροτικό τομέα, στη μελισσοκομία κ.ά.

Επιπρόσθετα, τέθηκαν επί τάπητος θέματα όπως η σύνδεση της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής με τη γαστρονομία και τον τουρισμό και η διατήρηση της παράδοσης και του 
τηνιακού πολιτισμού γενικότερα.

Οι εκπρόσωποι των φορέων συζήτησαν επίσης με την ομάδα του κου Σπιλάνη και τα μέλη της ΚοινΣΕπ τα επόμενα βήματα της μελέτης. Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες εργασίας, αποτελούμενες από εκπροσώπους όλων των φορέων του νησιού, θα διαμοιράσουν τα καταρτισμένα από την επιστημονική ομάδα ερωτηματολόγια στα μέλη των φορέων, ώστε να διευρυνθεί ακόμη 
περισσότερο η βάση δεδομένων. 

Τα ερωτηματολόγια αυτά, σημαντικότατο εφόδιο για την εξαγωγή ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων αναφορικά με το επόμενο στάδιο της μελέτης, θα αποτελέσουν δεξαμενή μετρήσιμων πληροφοριών, η οποία θα επιτρέψει στην επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου να συνεχίσει απρόσκοπτα την έρευνά της και να επανέλθει με την ανατροφοδότηση των φορέων και των κατοίκων του νησιού.

Η ΚοινΣΕπ ευχαριστεί θερμά τους εκπροσώπους των φορέων, καθώς και το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου στον Πύργο για τη συνεργασία και τη φιλοξενία τους. Θα ακολουθήσει σύντομα ενημέρωση για τα επόμενα στάδια της Μελέτης.

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 161


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.