ΗΠΑ-«Οι εξαιρετικοί Έλληνες»: Tο νέο βιβλίο του Άντι Μανάτου

Δημοσίευση: 26.01.2023, 22:30

Η αφήγηση της επιτυχημένης πορείας των Ελλήνων στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού αποτελεί το κεντρικό θέμα που πραγματεύεται το βιβλίο...
(πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

... του Ελληνοαμερικανού λομπίστα, Άντι Μανάτου, το οποίο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που έγινε στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον με τη συμμετοχή επιφανών στελεχών της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

«Οι εξαιρετικοί Έλληνες», όπως ονομάζεται το βιβλίο, δεν περιορίζονται μόνο στην καταγραφή του μακρινού παρελθόντος, αλλά προσφέρουν μια ματιά στη σύγχρονη ελληνοαμερικανική ιστορία, αναδεικνύοντας τις ιστορίες θριάμβου από ορισμένες προσωπικότητες κλειδιά που σφράγισαν και συνεχίζουν να διαμορφώνουν την ιστορία του ελληνισμού στην Αμερική.

Στο βιβλίο περιλαμβάνεται μια ενότητα, την οποία προλογίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, με προσωπικά δοκίμια από επιφανείς Ελληνοαμερικανούς, οι οποίοι μιλούν για το πως η ελληνική ταυτότητα επηρέασε την επιτυχία τους. Μεταξύ των εξήντα Ελληνοαμερικανών που έχουν προσθέσει τη φωνή τους στο βιβλίο βρίσκεται ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και κάτοχος του Προεδρικού Μεταλλίου της Ελευθερίας, πατέρας Αλέξανδρος Καρλούτσος, η αντικυβερνήτης της Καλιφόρνιας Ελένη Κουναλάκη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Libra Group, Γιώργος Λογοθέτης, και ο Σύμβουλος Έκδοσης του «Εθνικού Κήρυκα», Αντώνης Διαματάρης.

Ο Άντι Μανάτος ξεκίνησε να οργανώνει και να καταγράφει τις ιστορίες που αφηγούταν προφορικά όλα αυτά τα χρόνια όταν απομονώθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας μέσα στην πανδημία. Όπως λέει, ήθελε να διατηρήσει ζωντανά τα περιστατικά αλλά και τα μαθήματα που αποκόμισε μέσα από την εβδομήντα και πλέον ετών διαδρομή του στην πολιτική σκηνή και την ελληνοαμερικανική κοινότητα. «Ήταν κάτι που ήθελα να το κάνω εδώ και πολύ καιρό γιατί είναι πραγματικά εκπληκτικό αυτό που κατάφεραν να επιτύχουν οι άνθρωποι μας (οι Ελληνοαμερικανοί) κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες. Και είναι σημαντικό να βοηθήσουμε την επόμενη γενιά να καταλάβει αυτή την κληρονομία που έχει», ανέφερε ο κ. Μανάτος.

Στην ίδια γραμμή κινείται και ο γιος του, Μάικ Μανάτος, ο οποίος συνεχίζει την πολιτική παράδοση της οικογένειας ως πρόεδρος της εταιρίας λόμπι που διατηρούν στην αμερικανική πρωτεύουσα. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι της δικής του γενιάς γνωρίζουν καλά τις ιστορίες και τα επιτεύγματα που παρουσιάζονται στο βιβλίο. Η γενιά μου επίσης τα ξέρει καλά γιατί τα ακούσαμε από τους γονείς μας. Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο με την τρίτη ή την τέταρτη γενιά. Και αυτός νομίζω ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ο πατέρας μου έγραψε αυτό το βιβλίο, ώστε τα νέα παιδία να μπορούν να αντλήσουν έμπνευση από τα διδάγματα που υπάρχουν στην κληρονομία. Οπότε πιστεύω πραγματικά ότι αυτό το βιβλίο είναι ένα υπέροχο δώρο ακριβώς και για την επόμενη γενιά», τόνισε χαρακτηριστικά.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 120


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.