Ο Γ. Πολυχρονάκος στην Επιτροπή Νησιωτικών Περιφερειών της Βουλής για το αυξημένο κόστος μετακινήσεων των αθλητικών σωματείων Κυκλάδων

Δημοσίευση: 26.01.2023, 20:42
Τελευταία Ενημέρωση: 26.01.2023, 21:10

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Νησιωτικών Περιφερειών της Βουλής θα τοποθετηθεί την προσεχή Τρίτη (31/1) ο Γιάννης Πολυχρονάκος, αναδεικνύοντας το πρόβλημα του αυξημένου μεταφορικού κόστους για τα αθλητικά σωματεία στις Κυκλάδες ενώ θα καταθέσει και προτάσεις για την επίλυσή του. Ο κ. Πολυχρονάκος, με την ιδιότητα του Προέδρου του Πανναξιακού, αλλά και του ενεργού πολίτη που ζει, κατοικεί και δραστηριοποιείται στο Αιγαίο, είχε αποστείλει σχετική επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη...

...στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα, αναδεικνύοντας το πρόβλημα από τις 21 Νοεμβρίου 2022.

Σε αυτή την επιστολή του, ο κ.Πολυχρονάκος τόνιζε μεταξύ άλλων:

"Η συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα στις Κυκλάδες σημαίνει ένα μεγάλο πρόγραμμα μετακινήσεων για ανδρικές και γυναικείες ομάδες αλλά και για άλλες κατηγορίες (παιδικό, εφηβικό, νεάνιδες, κορασίδες).
Αυτό συνεπάγεται ένα τεράστιο κόστος για ερασιτεχνικά σωματεία, που οι ελάχιστοι πόροι τους δεν επαρκούν για να το καλύψουν. Τα πράγματα , μετά και τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, έχουν φτάσει σε οριακό επίπεδο.

Αναρωτιέται κανείς αν θέλουν κάποιοι να υπάρχει αθλητισμός στις Κυκλάδες και στη Νησιωτική Ελλάδα . Γιατί αν συρρικνωθούν ,αναπόφευκτα, οι δραστηριότητες ενός ερασιτεχνικού σωματείου επειδή δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα μετακίνησης στα άλλα νησιά, τότε θα υπάρχουν πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στην αθλητική αλλά και στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών μας.

Η πολιτική κρατικών ενισχύσεων στην ακτοπλοΐα για κοινωνικούς λόγους , έχει νομιμοποίηση. Μπορεί να αποτελέσει και εύλογη διεκδίκηση προκειμένου να υπάρχει και θεσμική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και παράγωγό της πρέπει να είναι οι δωρεάν μετακινήσεις των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων σε ενδονησιωτικό επίπεδο, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν και στις οποίες αναφέρθηκα.

Το κόστος θα μπορούσε να καλυφθεί από κοινού από τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Αθλητισμού.

Ας σκεφτούμε όλοι το αυτονόητο: ότι ο αθλητισμός για τα παιδιά στα νησιά μας και τη νεολαία είναι τρόπος ζωής και διέξοδος.
Και ας μη τους στερήσουμε το δικαίωμα στη ζωή και σε μια δημιουργική διέξοδο."

Ο Γιάννης Πολυχρονάκος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής κ.Κόνσολα που ανταποκρίθηκε άμεσα και προχώρησε στη σύγκληση της Επιτροπής Νησιωτικών Περιφερειών για να συζητηθεί το θέμα την προσεχή Τρίτη.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 125


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.