"Η Σύρος που αξίζουμε": Ντράπηκε και η Ντροπή!

Δημοσίευση: 25.01.2023, 21:45

Μετά την ατυχή περίφραξη στον προβλήτα της κρουαζιέρας, συνεχίζεται χωρίς καμιά ντροπή η ακαλαίσθητη και κυρίως εξακολουθητική ασέβεια απέναντι στην αρχιτεκτονική ιστορία του τόπου μας, επισημαίνει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης "Η Σύρος που αξίζουμε", ασκώντας έντονη κριτική στην Πρόεδρο του ΔΛΤ Σύρου, Κανδιώ Μαραγκού, "για την ελαφρότητα που επιδεικνύει απέναντι στην παρακαταθήκη που άφησαν οι πρόγονοί μας..."...
(πηγή φωτό: Η Σύρος που αξίζουμε)

Αναλυτικά, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας "Η Σύρος που αξίζουμε", επισημαίνει:

"Ντράπηκε και η Ντροπή! 

Μετά την ατυχή περίφραξη στον προβλήτα της κρουαζιέρας, συνεχίζεται χωρίς καμιά ντροπή η ακαλαίσθητη  και κυρίως εξακολουθητική ασέβεια απέναντι στην αρχιτεκτονική ιστορία του τόπου μας.
Γίναμε για άλλη μια φορά θεατές και μάρτυρες, μιας απερίσκεπτης και χωρίς γνώση της ιστορίας του νησιού μας κατάστασης, από την Πρόεδρο του ΔΛΤ Σύρου κ. Κανδιώ Μαραγκού, που με περίσσεια υπερηφάνεια, παρουσίασε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ένα κακέκτυπο αντίγραφο του ιστορικού κτιρίου του Τελωνείου Σύρου, που το βεβηλώνει τοποθετώντας το λίγα μέτρα μακριά από αυτό. Και όλα αυτά στο όνομα της ανάπτυξης της κρουαζιέρας και με την επιμονή έως και εμμονή να γίνει η Σύρος πρώτος προορισμός (Home Port).

Τέτοιες μελέτες δεν είναι δυνατόν να γίνονται με απευθείας αναθέσεις, αλλά το λιγότερο που θα έπρεπε να έχει γίνει, αφού δεν βγήκε άκρη με το κτίριο του ΝΟΣ και του Τελωνείου, ήταν να προκηρυχθεί Ανοικτός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός και να επιλεγεί η καλύτερη πρόταση. Όπως, επίσης, θα μπορούσαν οι επιστημονικοί φορείς του τόπου μας να έχουν, κατ’ ελάχιστον, το ρόλο του Συμβούλου για την αξιολόγηση των προτάσεων αυτών. 

Λυπούμαστε ειλικρινά για την ελαφρότητα που επιδεικνύει η πρόεδρος του ΔΛΤ Σύρου, κ. Κανδιώ Μαραγκού, απέναντι στην παρακαταθήκη που άφησαν οι πρόγονοί μας. Και όταν απαιτούμε από τους πολίτες να σέβονται αυτήν την παρακαταθήκη, αφού η αλλαγή ενός και μόνον κουφώματος στον ιστορικό τόπο μπορεί να τους ταλαιπωρήσει για χρόνια, οι δημοτικοί φορείς πρέπει να είναι δεκάκις πιο προσεκτικοί στις fast track διαδικασίες."

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 90


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.