Στο Ειδικό Δικαστήριο κατέθεσε ο Τρ. Αλεξιάδης - Δηλώσεις συνηγόρων Χ. Καλογρίτσα

Δημοσίευση: 25.01.2023, 21:05

Στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών κατέθεσε την Τετάρτη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης...

Σε δηλώσεις προέβησαν οι Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος συνήγοροι του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξιάδης κατέθεσε για την πορεία του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά το διάστημα του 2016 που διεξήχθη ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και τη νομιμότητα των ενεργειών του, αλλά και για το κλίμα που επικρατούσε τότε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο κ. Αλεξιάδης, μεταξύ των άλλων ανέφερε, ότι ο νόμος του κ. Παππά ήταν ένας νόμος για να μπει τάξη στο άναρχο πειρατικό τοπίο των ΜΜΕ και για να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου.

Ακόμη, ο κ. Αλεξιάδης, ανέφερε ότι με τον κ. Παππά αυξήσαμε κατά 280 εκατ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό και συνέχισε ότι υπήρχε μια μερίδα του Τύπου που δεν τηρούσε τη δεοντολογία.

Σύμφωνα με το μάρτυρα η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ ήταν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ παραπλανώντας και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, υπήρχε προπαγάνδα, παραπληροφόρηση και αποσιώπηση γεγονότων. Τέλος, ανέφερε ότι ακόμη και το ΣΥΡΙΖΑ channel να υπήρχε, όπως λένε, δεν θα ήταν δυνατόν να αλλάξει αυτή η ισορροπία κατά του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη στάση που κρατούσαν απέναντί του τα άλλα μέσα ενημέρωσης.

Λοβέρδος-Καραχάλιος

Παράλληλα, στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας την Τετάρτη ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Άγγελος Καραχάλιος, συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα, σε δήλωση ανέφεραν:

«Η παρελκυστική τακτική του κ. Παππά δια των συνηγόρων του με δικονομικό ακτιβισμό να καθυστερήσει τη λειτουργία του Δικαστηρίου μη τυχόν και γλυτώσει από τα όσα η Δικαιοσύνη έχει να αποφανθεί χτύπησε σήμερα ακόμη μια φορά στα βράχια. Το ψευδές επιχειρήματα ότι τάχα τα sms είναι πλαστά απορρίφθηκε ομόφωνα από το Δικαστήριο. Με τερτίπια η αλήθεια δεν συγκαλύπτεται».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 166


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.