Ο Δήμος Αμοργού στο Δίκτυο Μπλε Δήμων

Δημοσίευση: 24.01.2023, 22:24

Την προσχώρηση του Δήμου Αμοργού στο Δίκτυο Μπλε Δήμων αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιου του νησιού στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το 2023. Είναι το 9ο νησί των Κυκλάδων που εντάσσεται στο εθνικό δίκτυο που πλέον αριθμεί συνολικά 19 μέλη. Παράλληλα, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισαν θετικά και για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την περιβαλλοντική οργάνωση Aegean Rebreath...

Η απόφαση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της διαβούλευσης που αναπτύχθηκε κατά τους τελευταίους μήνες μεταξύ της Aegean Rebreath και του δήμου Αμοργού, αλλά και των προσπαθειών που έχουν γίνει στο νησί μέχρι στιγμής.

Στόχο της συνεργασίας αποτελεί ο σχεδιασμός ολιστικών δράσεων σε συνεργασία με την αλιευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσω δράσεων καθαρισμού, εγκατάστασης σταθμού συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων, εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες. Σημαντική συμβολή σε αυτές τις προσπάθειες θα έχει και η Attica Group.

Παράλληλα, η συμμετοχή του Δήμου Αμοργού στο Δίκτυο Μπλε Δήμων αναμένεται να διασφαλίσει την πρόσβαση σε οριζόντιες δράσεις του δικτύου, την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την παροχή κατευθύνσεων σε κεντρικό επίπεδο αλλά και τη συμμετοχή σε οριζόντιες ή επιμέρους χρηματοδοτικές προτάσεις του δικτύου.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως η απόφαση αυτή έρχεται σε μία στιγμή όπου βρίσκονται εν εξελίξει οι διαδικασίες για την απόκτηση νομικής οντότητας του δικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη σχεδιασθεί δράσεις για το 2023 για το νησί της Αμοργού στη βάση των αναγκών που έχουν διατυπωθεί ήδη από την τοπική κοινωνία.

Οι προσπάθειες για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος συνεχίζονται και ενισχύονται πλέον τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε θεσμικό επίπεδο, επισημαίνεται από το Δήμο Αμοργού.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 72


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.