Δ. Καπούνης: Η νησιωτικότητα δεν εφαρμόζεται όπως πρέπει, βραχνάς το κόστος για τον κτηνοτρόφο!

Δημοσίευση: 23.01.2023, 20:43

Στον Alpha 98,9 και στην εκπομπή της Μαρίας Νικόλτσιου μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και αναφέρθηκε, γι’ άλλη μια φορά, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στο νησί και όχι μόνο! «Τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά. Από τον Οκτώβριο του 2021 τα λέμε και τα ξαναλέμε, ότι δεν θα υπάρχει γάλα και κρέας διότι σφάζονται κοπάδια. Ήδη στην Νάξο έχει σημειωθεί σημαντική μείωση ζωικού κεφαλαίου. Το 2021 είχαμε 9 χιλ. βοοειδή, τώρα 5,200, ενώ τα αμνοερίφια είναι 86 χιλ. από 135 που ήταν. Είναι βραχνάς για την κτηνοτροφία και τους κτηνοτρόφους το αυξημένο κόστος σε ενέργεια, πετρέλαιο, ζωοτροφές, λιπάσματα, αναλώσιμα, μεταφορικά…», τόνισε αρχικά, ο Δ. Καπούνης...

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου πρόσθεσε πως η έννοια της νησιωτικότητας υπάρχει για να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, αλλά, όπως τόνισε με νόημα, «δεν εφαρμόζεται όπως πρέπει, όταν δεν υπάρχουν μεταφορικά ισοδύναμα, όταν δεν καλύπτονται κάποια πράγματα…»

Επίσης, ο Δ. Καπούνης στάθηκε ιδιαίτερα και στην προσπάθεια της Ε.Α.Σ. Νάξου να κατοχυρώσει ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης το αρνί και το κατσίκι του νησιού και στη διαδικασία που απαιτείται για να συμβεί αυτό.

Τέλος, ερωτηθείς για τις προσδοκίες για την πορεία του τουρισμού την φετινή σεζόν, ο Δ. Καπούνης δήλωσε κάτι παραπάνω από αισιόδοξος: «Εξελίσσονται θετικά τα πράγματα, όπως αναφέρουν τα μηνύματα που παίρνουμε. Πιστεύω πως θα είναι μια καλή χρονιά για τη Νάξο και την Ελλάδα. Εμείς στη Νάξο θεωρούμε πως θα τα πάμε πιο καλά από την περυσινή χρονιά, που ήταν καλύτερη και από το 2019».

Ακούστε τη συνέντευξη του Δ. Καπούνη στον Alpha 98,9

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 69


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.