Συνάντηση Μ. Πολυκρέτη με εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Δημοσίευση: 23.01.2023, 18:57

Με εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου συναντήθηκε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανώλης Πολυκρέτης, στο πλαίσιο των επαφών και συναντήσεων του με φορείς, τις αρχές του τόπου και κατοίκους...

Ο κ. Πολυκρέτης άκουσε με προσοχή τα θέματα και τα προβλήματα που τέθηκαν και που απασχολούν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου και συζήτησε με τους εκπροσώπους του, λύσεις και προτάσεις που ο ίδιος και η παράταξη του θα εντάξουν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα και θα υλοποιήσουν. 

Ένα από τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν αφορά το κτηριακό. Όπως είπαν οι εκπρόσωποι των Πυροσβεστών του νησιού οι χώροι στο σημερινό κτήριο που στεγάζεται η Υπηρεσία, δεν επαρκούν, ενώ υπάρχουν και άλλα προβλήματα όπως η μη σωστή λειτουργία της υφιστάμενης ηλεκτρικής εγκατάστασης και του θερμοσίφωνα, αλλά και η έλλειψη θέρμανσης. 

Το κτήριο που στεγάζεται το Κλιμάκιο δεν έχει συντηρηθεί τα τελευταία χρόνια, (όσον αφορά στα κουφώματα, δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτρισμού, στους χρωματισμούς τοίχων, στην επισκευή υγρομόνωσης κ.ά.), ενώ λόγω της αδιαφορίας και της αδράνειας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, δεν διαθέτει ούτε καν καθαρίστρια. 

Από την πλευρά της Υπηρεσίας, έχει ζητηθεί η μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου σε καταλληλότερο κτήριο, στο οποίο θα μπορεί να υπάρξει καλύτερη οργάνωση και τα στελέχη να λειτουργούν απρόσκοπτα και περισσότερο αποδοτικά. Επίσης έχει ζητηθεί και η συντήρηση του υπάρχοντος κτηρίου χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρχει ανταπόκριση. 

Πάγιο αίτημα των Πυροσβεστών της Νάξου είναι η ίδρυση Πυροσβεστικού Σταθμού στην Χώρα της Νάξου ή η ίδρυση 2ου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο νησί, καθώς και η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Ένα ακόμα θέμα που τέθηκε είναι η έλλειψη συγκεκριμένου χώρου στάθμευσης στο Χαλκί ώστε τα οχήματα της Πυροσβεστικής να σταθμεύουν με ασφάλεια. Επίσης στο αεροδρόμιο, δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης για το Πυροσβεστικό ελικόπτερο, με αποτέλεσμα να σταθμεύει στο χώρο στάθμευσης των αεροπλάνων, ο οποίος είναι μικρής έκτασης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως δήλωσε ο κ. Μανώλης Πολυκρέτης: «Η μη ανταπόκριση από την Δημοτική Αρχή στα αιτήματα και τις προτάσεις που έχουν γίνει από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου με σκοπό την οργάνωση, τη βελτίωση και την αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας, για ακόμα μία φορά δείχνουν την πλήρη αδιαφορία και απαξίωση που δείχνει στα πραγματικά προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή και ώρα είναι έτοιμοι να ριχτούν σε “μάχες” για την ασφάλεια των πολιτών και των νησιών μας».

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 172


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.