Θηραϊκή Πολιτεία: Ακόμη μια εργολαβία καθαριότητας στο Δήμο Θήρας

Δημοσίευση: 21.01.2023, 20:47

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Θήρας "Θηραϊκή Πολιτεία" με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Νίκο Ζώρζο, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει, ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2022 προκηρύχθηκε διαγωνισμός για νέα εργολαβία καθαριότητας στο Δήμο Θήρας με τη σύμφωνη γνώμη και ψήφο των συμπραττουσών παρατάξεων Ρούσσου-Ορφανού που συναποτελούν τη διοίκηση του Δήμου. Η μείζων μειοψηφία ασκεί έντονη κριτική στο Δήμαρχο Αντώνη Σιγάλα, τον οποίο κατηγορεί για λανθασμένες επιλογές υψηλού κόστους...
(Φωτό: Θηραϊκή Πολιτεία)

 Η νέα εργολαβία καθαριότητας, σημειώνει η "Θηραϊκή Πολιτεία", που έχει αντικείμενο τον οδοκαθαρισμό και την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων θα έχει διάρκεια 2 + 1 έτη, δηλαδή από το 2023 έως το 2025.  

Το κόστος της υπολογίστηκε σε 2.777.395,80 ευρώ για κάθε έτος, και συνολικά μέχρι τη λήξη της υπολογίζεται να δαπανηθούν 8,3 εκ ευρώ. Θα περιλαμβάνει τον οδοκαθαρισμό με 28 εργάτες συν 8 επιπλέον την καλοκαιρινή περίοδο, την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων και την αποκομιδή απορριμμάτων με υποζύγια. 

Ο Δήμαρχος Α. Σιγάλας που θα «έδιωχνε τον εργολάβο την επόμενη ημέρα» των εκλογών,  προκήρυξε κατά τη διάρκεια της θητείας του δύο εργολαβίες καθαριότητας για να αντικαταστήσουν την μια του παρελθόντος που τα συμπεριελάμβανε όλα, τονίζει η η μείζων μειοψηφία του Δήμου Θήρας, προσθέτοντας, ότι επιπλέον πήρε αποφάσεις για  τέσσερεις  παρατάσεις και δύο απευθείας αναθέσεις της εργολαβίας του 2016 που δεν αποδεχόταν ως αντιπολίτευση και εύρισκε υπερτιμημένη. 

"Οι λανθασμένες του επιλογές με τη στήριξη των συμπραττουσών παρατάξεων, περί πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας από τον Δήμο και η έλλειψη σοβαρού σχεδίου για την  αντιμετώπιση της πραγματικότητας, τον οδήγησε σε πλήρη αποτυχία. Οι λανθασμένες αυτές επιλογές είχαν επισημανθεί από τον επικεφαλής της Θηραϊκής Πολιτείας Νίκο Ζώρζο σε κάθε βήμα της διαδικασίας." 

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου και διοικητικά ακολουθεί μακρά διαδικασία μέχρι την υπογραφή της σύμβασης λόγω του ότι πρόκειται για διαγωνισμό εκατομμυρίων. Ευκταίο είναι η Σαντορίνη να είναι καθαρή το καλοκαίρι του 2023, σημειώνει καταλήγοντας η "Θηραϊκή Πολιτρία".

Newsroom Cyclades Voice.  

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 121


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.