Εθελοντική ιατρική παρέμβαση του Γιάννη Βλασερού στην Άνδρο

Δημοσίευση: 19.01.2023, 14:15
Τελευταία Ενημέρωση: 19.01.2023, 14:26

Ο Γιάννης Βλασερός Ιατρός καρδιολόγος αναπλ.γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής και υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων συμμετείχε το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου σε εθελοντική ιατρική εξόρμηση του προγράμματος «υγεία για όλους» με άλλους τέσσερις ειδικευμένους γιατρούς (ενδοκρινολόγο, οφθαλμίατρο, καρδιολόγου, ωτορινολαρυγγολόγο και μίας μαίας) στο νησί της Άνδρου...

Η υγειονομική ομάδα εξέτασε συνολικά 232 άτομα. Ο Γιάννης Βλασερός εξέτασε καρδιολογικά 44 άτομα με κλινική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα και υπέρηχο καρδιογράφημα. διαπιστώνοντας στους εξετασθέντες σημαντική καρδιοαγγειακή νοσηρότητα και σε κάποιους μάλιστα πρωτοδιαγνωσθείσα νόσο.

Ο Γιάννης Βλασερός δήλωσε ότι «εισπράξαμε την ευγνωμοσύνη του κόσμου που έκλεισε σε ελάχιστο χρόνο τα διαθέσιμα ιατρικά ραντεβού αλλά γίναμε και κοινωνοί των μεγάλων αναγκών περίθαλψης του πληθυσμού του νησιού και την σοβαρή ανεπάρκεια της κρατικής περίθαλψης που εστιάζεται κυρίως στην έλλειψη επαρκούς ιατρικού προσωπικού».

Πιστεύει δε, ότι η περίθαλψη στα νησιά χρήζει ειδικής αντιμετώπισης που περιλαμβάνει την πρόληψη. την νοσηλεία και την ασφαλή στοχευμένη διακομιδή των σοβαρών περιστατικών και προσφέρεται ο ίδιος τόσο ιατρικά όσο και πολιτικά να συνδράμει στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο Γιάννης Βλασερός αφού ευχαρίστησε τον προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ανδρου όπου έγινε η παρέμβαση υποσχέθηκε, εφόσον οι ανάγκες το επιτάσσουν, μία ανάλογη ιατρική εξόρμηση στην Άνδρο θα μπορέσει σύντομα να πραγματοποιηθεί.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: έγραψε: 20/01/2023
Εξαιρετική κίνηση για ένα υποψήφιο και όχι μόνο. Η Υγεία είναι κοινό αγαθό για όλους! Καλό θα ήταν να επαναληφθεί και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων κυρίως απομονωμένα!

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 111


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.