«Smart Municipality of the Year» και άλλα 4 βραβεία για το Δήμο Μυκόνου στα «Best City Awards 2023»

Δημοσίευση: 17.01.2023, 19:57
Τελευταία Ενημέρωση: 17.01.2023, 20:03

Στο πλαίσιο των κορυφαίων βραβείων της τοπικής αυτοδιοίκησης «Best City Awards 2023» ο Δήμος Μυκόνου βραβεύτηκε ως «Smart Municipality of the Year», δηλαδή ο πλέον «ευφυής δήμος» σε όλη την Ελλάδα, για όλους τους δήμους κάτω των 40.000 κατοίκων, καθώς και με άλλα 4 βραβεία για καλές πρακτικές και λύσεις σχετικά με την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες...
Για άλλη μία χρονιά, αυτή τη φορά με 5 βραβεία, ο Δήμος Μυκόνου και η τοπική μας κοινωνία κατακτούν μία σημαντική διάκριση σε πανελλαδικό επίπεδο, δήλωσε πανευτυχής ο Δήμαρχος, Κ. Κουκάς

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Μυκόνου απέσπασε δύο βραβεία, ένα για το έργο της αφαλάτωσης και ένα για την καλύτερη διαχείριση των κοιμητηρίων.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μυκόνου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.) διακρίθηκε για τον εκσυγχρονισμό, την ψηφιοποίηση και αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και το Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου βραβεύτηκε για τον τρόπο διαχείρισης ελλιμενισμού σκαφών.

Τα βραβεία παρέλαβαν ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς μαζί με τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Φραντζέσκο Βιγλιάρη και τον Αν. Γενικό Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Κωνσταντίνο Κουνάνη.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Εβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, παρουσία εκατοντάδων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα.

Τα «Best City Awards» αποτελούν πλέον έναν επιτυχημένο θεσμό, που επιβραβεύει κάθε χρονιά τις καλύτερες πρακτικές και λύσεις που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες διατηρώντας την κοινωνική τους συνοχή.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μαυρουδής Βορίδης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στο χαιρετισμό του δήλωσε πως η Κυβέρνηση στέκεται αρωγός στο σοβαρό έργο που έχουν αναλάβει οι Δήμοι και επισήμανε πως θεσμοί όπως τα Best City Awards, καταφέρνουν να αναδεικνύουν σημαντικές πρακτικές και να κινητοποιούν τις αρχές των πόλεων προς την αέναη προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών τους, αλλά και της βιώσιμης λειτουργίας τους συνολικά. 

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, στην ομιλία του ανέφερε: «Οι ελληνικές πόλεις μέσα από τον θεσμό των Best City Awards αποδεικνύουν ότι υιοθετούν το όραμα της σύγχρονης αστικής ευφυΐας αξιοποιώντας καινοτομίες και τεχνολογίες αιχμής για να καταστήσουν αποτελεσματικότερη τη διακυβέρνησή τους, να ενισχύσουν την τοπική οικονομία και λειτουργούν με νέους, βιώσιμους τρόπους, ώστε να αντιμετωπίσουν ζητήματα της κοινωνίας όπως ανεργία και ενίσχυση επιχειρηματικότητας, ο αποκλεισμός και το υποβαθμισμένο περιβάλλον. Οι λύσεις που έδωσαν η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι, οι υπάλληλοι, οι ίδιοι οι πολίτες, απέδειξαν ότι το “έξυπνο” είναι να τολμάς (και) να αλλάζεις, με πρώτιστο μέλημα την κοινωνία. Συνεχίζουμε!». 

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, τόνισε:

«Για άλλη μία χρονιά, αυτή τη φορά με 5 βραβεία, ο Δήμος Μυκόνου και η τοπική μας κοινωνία κατακτούν μία σημαντική διάκριση σε πανελλαδικό επίπεδο.
Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ο Δήμος Μυκόνου αναδείχθηκε ως ο πλέον “ευφυής δήμος” σε όλους τους Δήμους της χώρας, κάτω των 40.000 κατοίκων, όπως ότι και τα άλλα 4 βραβεία αφορούν δράσεις και πολιτικές που έχουν σχέση με την αναβάθμιση βασικών υποδομών του νησιού μας, αλλά και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας.
Στο πλαίσιο αυτό, θέλω να συγχαρώ τους συνεργάτες μου, αλλά και τα στελέχη του Δήμου για την εργατικότητα και την επιμονή στην παραγωγή ορατού και μετρήσιμου έργου.
Η δική μας δέσμευση είναι ότι θα προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για να καταφέρουμε όσα αξίζουν το νησί και οι συμπολίτες μας.»

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 125


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.