Ν. Συρμαλένιος: Πασιφανής η ανεπάρκεια του ΔΕΔΔΗΕ στην ομαλή ηλεκτροδότηση των νησιών

Δημοσίευση: 14.12.2022, 19:04
Τελευταία Ενημέρωση: 14.12.2022, 19:11

Πριν λίγες μέρες μας κοινοποιήθηκε η απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην επιστολή του Δήμου Άνδρου για την πτώση τάσης και τις επανειλημμένες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί, την οποία κατέθεσα ως Αναφορά στη Βουλή. Η απάντηση του ΥΠΕΝ που στην ουσία μεταβίβασε το σχετικό έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ, επιχειρεί να μας πείσει ότι επί της ουσίας, η αιτία των διακοπών της ηλεκτροδότησης με προφανείς επιπτώσεις στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις, οφείλεται αποκλειστικά στους εξωγενείς καιρικούς και άλλους παράγοντες διότι το δίκτυο στο νησί είναι εξωτερικό, επισημαίνει, μεταξύ άλλων σχετικά, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Συρμαλένιος...
Ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος

Πράγματι αφοπλιστικό το επιχείρημα του ΥΠΕΝ και του ΔΕΔΔΗΕ, αφού μας λέει το καινοφανές επιχείρημα ότι αφού το δίκτυο είναι εξωτερικό, είναι ευάλωτο σε φθορές, κατά συνέπεια περίπου είναι φυσιολογικό να γίνονται διακοπές, αφού η συντήρηση όπως παραδέχεται και η απάντηση τους γίνεται κατά διαστήματα, σημειώνει ο Ν. Συρμαλένιος.

"Το μόνο βέβαια που δεν μας λέει, είναι, ότι σχεδόν παντού και σε όλη την Επικράτεια, τα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης που διαχειρίζεται ο ΔΕΔΔΗΕ είναι εξωτερικά, πλην κάποιων ελάχιστων περιοχών που έχουν καταφέρει να τα υπογειοποιήσουν, λόγω αρχαιολογικής και ιστορικής σημασίας. Και επίσης δεν μας λέει γιατί επί πολλά χρόνια δεν φροντίζει τη συντήρηση των δικτύων με δικούς του εργαζόμενους, αφού το μεγάλο όγκο τον έχει αναθέσει σε εργολάβους που βεβαίως έρχονται εκτάκτως στα νησιά, ενώ μόνο πρόσφατα έγινε προκήρυξη ελάχιστων θέσεων για τα νησιά."

Δεν μας λέει βεβαίως το κυριότερο, ότι παρά τη διασύνδεση της Άνδρου με το ηπειρωτικό δίκτυο που διασφαλίζει βεβαίως την απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, η πορεία ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ που αφορά τα δίκτυα και που είναι περιουσία του ελληνικού λαού, αποτελεί και θα αποτελεί στο μέλλον τη βασική αιτία υποβάθμισης των υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο, υπογραμμίζει καταλήγοντας ο κ. Συρμαλένιος.

Δείτε εδώ την απάντηση του ΥΠΕΝ και εδώ την απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 157


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.