Τρεις υπεραιωνόβιες ελιές από την Αχαΐα «υιοθέτησε» το Γυμνάσιο Σχοινούσας

Δημοσίευση: 12.12.2022, 20:23
Τελευταία Ενημέρωση: 12.12.2022, 20:25

Τρεις υπεραιωνόβιες ελιές από την Αχαΐα «υιοθέτησε», με τη συνδρομή της ΕΡΓΟΣΕ, το Γυμνάσιο Σχοινούσας. Ανταποκρινόμενη σε αίτημα του Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις της Σχοινούσας, η ΕΡΓΟΣΕ παραχώρησε και μεταφύτευσε τη Δευτέρα τρία ελαιόδεντρα στον προαύλιο χώρο του σχολείου του νησιού...
(πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η μεταφύτευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του καινοτόμου περιβαλλοντικού προγράμματος που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η ΕΡΓΟΣΕ για τη διάσωση και μεταφύτευση υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων, τα οποία προέρχονται από απαλλοτριωμένες εκτάσεις για την κατασκευή σιδηροδρομικών έργων.

Μέχρι σήμερα έχουν μεταφυτευτεί περισσότερα από 850 ελαιόδεντρα-σε περισσότερους από 60 δήμους και δημόσιους φορείς. Το δε κόστος του προγράμματος χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Με τη δράση αυτή, η ΕΡΓΟΣΕ συμμετέχει στο περιβαλλοντικό σχολικό πρόγραμμα του Γυμνασίου Σχοινούσας «υιοθετώ ελαιόδεντρα στην αυλή του σχολείου μου», που εντάσσεται στο εκπαιδευτικό δίκτυο δράσης «φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη γη». 

Τα ελαιόδεντρα, που προέρχονται από έκταση του νομού Αχαΐας, στην οποία κατασκευάζονται σιδηροδρομικά έργα της ΕΡΓΟΣΕ, μεταφέρθηκαν δωρεάν από την ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries, όπως επίσης και ο εξοπλισμός και το απαραίτητο προσωπικό.

Αναφερόμενος στην περιβαλλοντική δράση της ΕΡΓΟΣΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστος Βίνης, σημείωσε: «Η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκονται στον πυρήνα του σχεδιασμού των έργων που υλοποιεί η ΕΡΓΟΣΕ. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, κάνουμε πράξη τη δέσμευση μας να αναλαμβάνουμε δράσεις με θετικό πρόσημο προς το περιβάλλον».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 181


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.