Δικαίωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το δημοτικό συμβούλιο

Δημοσίευση: 06.12.2022, 17:26
Τελευταία Ενημέρωση: 06.12.2022, 18:12

Η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματική τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στην οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητα ζωής, επιβεβαιώνει τη στάση και την κριτική της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από την πρώτη στιγμή στους σχετικούς νόμους της κυβέρνησης της ΝΔ, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων...
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Γιάννης Κορρές (Φωτό: Cyclades Voice)

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων:

"Η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματική τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στην οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητα ζωής, επιβεβαιώνει τη στάση και την κριτική της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από την πρώτη στιγμή στους σχετικούς νόμους της κυβέρνησης της ΝΔ.

Με αυτούς τους νόμους η κυβέρνηση στο όνομα "κυβερνησιμότητας" των δήμων, νόθευε το εκλογικό αποτέλεσμα δίνοντας ανεξαρτήτως ποσοστών την απόλυτη πλειοψηφία στη παράταξη του δημάρχου. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη «σκυτάλη» από το νομοθετικό πλαίσιο που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προχώρησε στον αντιδημοκρατικό,  αντισυνταγματικό πλέον νόμο και επέβαλε τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το δημοτικό συμβούλιο προς την Οικονομική Επιτροπή, προς την οποία μεταβιβάστηκαν αποφασιστικές αρμοδιότητες σημαντικού οικονομικού αντικειμένου και προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, προς την οποία μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα λήψης αποφάσεων που αφορούν την κυκλοφορία.

Έτσι με αποφάσεις πλασματικών πλειοψηφιών των επιτροπών αυτών, ενισχύθηκαν περαπέρα η αδιαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών των δήμων, η επιχειρηματικότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ανταποδοτικότητα και οι προτεραιότητες των τεχνικών προγραμμάτων με τη λογική της επιλεξιμότητας, που αποκλείουν τα αναγκαία έργα(αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμικά, αντιπυρικά κλπ)  και τις υποδομές προς όφελος του λαού.

Απέναντι σε αυτό το αντιδημοκρατικό νομοθετικό πλαίσιο που αλλοίωνε τη λαϊκή θέληση βρέθηκαν μόνο οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους και τις περιφέρειες, υπερασπιζόμενες τα λαϊκά συμφέροντα. Αντίθετα αφωνία από τη συντριπτική πλειοψηφία δημοτικών και περιφερειακών αρχών. 

Οι κάτοικοι του δήμου μας και οι νησιώτες γενικότερα έχουν πλέον εμπειρία ως προς ποιοι μάχονται για τα δικά τους συμφέροντα σε δήμο και περιφέρεια, συμμετέχουν στους αγώνες τους και διεκδικούν την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών. Αυτές οι δυνάμεις θα συνεχίσουν να μάχονται και να είναι δίπλα στα λαϊκά προβλήματα και στο μέλλον, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού."

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 127


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.