Δικαίωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το δημοτικό συμβούλιο
Δημοσίευση: 06.12.2022, 17:26
Τελευταία Ενημέρωση: 06.12.2022, 18:12

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων:
"Η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματική τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στην οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητα ζωής, επιβεβαιώνει τη στάση και την κριτική της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από την πρώτη στιγμή στους σχετικούς νόμους της κυβέρνησης της ΝΔ.
Με αυτούς τους νόμους η κυβέρνηση στο όνομα "κυβερνησιμότητας" των δήμων, νόθευε το εκλογικό αποτέλεσμα δίνοντας ανεξαρτήτως ποσοστών την απόλυτη πλειοψηφία στη παράταξη του δημάρχου.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη «σκυτάλη» από το νομοθετικό πλαίσιο που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προχώρησε στον αντιδημοκρατικό, αντισυνταγματικό πλέον νόμο και επέβαλε τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το δημοτικό συμβούλιο προς την Οικονομική Επιτροπή, προς την οποία μεταβιβάστηκαν αποφασιστικές αρμοδιότητες σημαντικού οικονομικού αντικειμένου και προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, προς την οποία μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα λήψης αποφάσεων που αφορούν την κυκλοφορία.
Έτσι με αποφάσεις πλασματικών πλειοψηφιών των επιτροπών αυτών, ενισχύθηκαν περαπέρα η αδιαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών των δήμων, η επιχειρηματικότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ανταποδοτικότητα και οι προτεραιότητες των τεχνικών προγραμμάτων με τη λογική της επιλεξιμότητας, που αποκλείουν τα αναγκαία έργα(αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμικά, αντιπυρικά κλπ) και τις υποδομές προς όφελος του λαού.
Απέναντι σε αυτό το αντιδημοκρατικό νομοθετικό πλαίσιο που αλλοίωνε τη λαϊκή θέληση βρέθηκαν μόνο οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους και τις περιφέρειες, υπερασπιζόμενες τα λαϊκά συμφέροντα. Αντίθετα αφωνία από τη συντριπτική πλειοψηφία δημοτικών και περιφερειακών αρχών.
Οι κάτοικοι του δήμου μας και οι νησιώτες γενικότερα έχουν πλέον εμπειρία ως προς ποιοι μάχονται για τα δικά τους συμφέροντα σε δήμο και περιφέρεια, συμμετέχουν στους αγώνες τους και διεκδικούν την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών. Αυτές οι δυνάμεις θα συνεχίσουν να μάχονται και να είναι δίπλα στα λαϊκά προβλήματα και στο μέλλον, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού."
Newsroom Cyclades Voice
Δείτε επίσης
Κατηγορίες
Τελευταίες ειδήσεις σχετικά με Νάξος
- Αναβάλλεται η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΟΝΑΣ
- Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
- Τηλεφωνικές απάτες σε πολίτες της Νάξου - Ο Δήμος εφιστά την προσοχή!
- Κυριακή 5 Φεβρουαρίου η 57η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου
- Εκδήλωση της ΚΟ Νάξου του ΚΚΕ για το φάρμακο
Τελευταίες ειδήσεις σχετικά με Πολιτική
- Φ. Φόρτωμας: «Ενισχύονται τα αθλητικά σωματεία στα νησιά»
- Επίσκεψη της Κ. Μονογυιού στη Σαντορίνη για την μεγάλη γιορτή της Υπαπαντής
- Γ. Πολυχρονάκος: Το μεταφορικό ισοδύναμο εξελίσσεται σε κοροϊδία για τους νησιώτες
- Αλλάζουν τα δεδομένα για παρεμβάσεις από τρίτους στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των νησιών Ν. Αιγαίου
- Συνάντηση Δημάρχου Σύρου με το νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή
- Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια. - Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
- Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
- Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
- Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
- Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
- Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
- Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.