Γ. Πολυχρονάκος: Ποιος θα μας πει τι συμβαίνει με την αναβάθμιση και αξιοποίηση του αεροδρομίου της Νάξου;

Δημοσίευση: 05.12.2022, 21:20
Τελευταία Ενημέρωση: 05.12.2022, 21:40

Το ζήτημα της αναβάθμισης και της αξιοποίησης του αεροδρομίου της Νάξου, αναδεικνύει με παρέμβαση του ο αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Πολυχρονάκος. Συγκεκριμένα ο κ. Πολυχρονάκος ζήτησε εγγράφως από το Υπουργείο και τη Γενική Γραμματεία Υποδομών ενημέρωση σχετικά με το διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο της Νάξου...
Αεροδρόμιο Νάξου (Φωτογραφία: CycladesVoice)

Με δεδομένο ότι η ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ήταν η 13η Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Πολυχρονάκος ζητά επίσημη ενημέρωση για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, το χρόνο υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου και το χρονοδιάγραμμα έναρξης και υλοποίησης των έργων με δεδομένο ότι σε λίγους μήνες ξεκινά η έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ταυτόχρονα όμως υπάρχει και μια νέα εξέλιξη, αφού το Υπερταμείο που διαχειρίζεται 22 Περιφερειακά Αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και της Νάξου, εικάζεται ότι προχωρά σε διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την παραχώρηση 22 περιφερειακών αεροδρομίων σε στρατηγικό επενδυτή, μεταξύ των οποίων είναι και το αεροδρόμιο της Νάξου.

Ο αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, με νέα παρέμβασή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπερταμείου κ. Δημητριάδη, θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα:

- Η διαγωνιστική διαδικασία θα αφορά και τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια συνολικά ή θα διαχωριστούν σε clusters; 

- Και αν επιλεγεί η δεύτερη λύση, το αεροδρόμιο της Νάξου σε ποια ομάδα αεροδρομίων προς αξιοποίηση θα επιλεγεί;

Ο Γιάννης Πολυχρονάκος, αναφέρει:

"Η κυβέρνηση πρέπει να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις, πρώτα από όλα για την τύχη του διαγωνισμού για τα έργα στο αεροδρόμιο της Νάξου και κατά δεύτερο λόγο για τη διαδικασία παραχώρησης των 22 περιφερειακών αεροδρομίων σε στρατηγικό επενδυτή, μεταξύ των οποίων είναι και το αεροδρόμιο της Νάξου.
Θα προσέθετα επίσης ότι σε αυτή τη διαδικασία αξιοποίησης, οι τοπικοί φορείς αλλά και η τοπική κοινωνία δεν πρέπει να περιθωριοποιηθούν.
Όλοι θέλουμε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο αλλά και τη δημιουργία συνθηκών για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Κατέθεσα ήδη δύο προτάσεις με δεδομένο ότι  βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την υλοποίηση έργων αναβάθμισης στο αεροδρόμιο της Νάξου, γεγονός που το καθιστά ελκυστικό για κάθε επενδυτή.
Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να υπάρχουν όροι και στόχοι, όπως:
- Μειωμένα τέλη στο αεροδρόμιο της Νάξου για τους 8 μήνες του χρόνου, προκειμένου να λειτουργήσουν ως κίνητρο για την αύξηση πτήσεων και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
- Δημιουργία υποδομών για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού, που προσελκύει τουρίστες και επισκέπτες υψηλού εισοδήματος."

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 133


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.