Ο Γιάννης Βρούτσης για τη βράβευση του π. Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα

Δημοσίευση: 05.12.2022, 18:27
Τελευταία Ενημέρωση: 05.12.2022, 18:45

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, απέστειλε επιστολή στον π. Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γιάννη Δεκαβάλλα, με αφορμή τη βράβευσή του την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Απόλλων με το χρυσό κλειδί της πόλης για τη συνολική πολύχρονη προσφορά του στη Σύρο και στις Κυκλάδες...
Ο Γιάννης Δεκαβάλλας υπηρέτησε 8 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος και 24 χρόνια ως δήμαρχος Σύρου (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Επιστολή Γιάννη Βρούτση για τη βράβευση του πρώην Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης, Ιωάννη Δεκαβάλλα

"Αγαπητέ φίλε Γιάννη,

Η πολιτική, κατά κανόνα, αποτελεί πεδίο πολιτικών συγκρούσεων, αδυσώπητου ανταγωνισμού και ενίοτε εξοντωτικών αντιπαραθέσεων.

Σε αυτό τον κανόνα εσύ αποτέλεσες φωτεινή εξαίρεση.

Στα 24 χρόνια της δημαρχιακής σου θητείας, απέδειξες ότι στην πολιτική μπορεί να έχουν θέση η ευαισθησία, η ηπιότητα, η φιλία, η ειλικρινής συνεργασία, η πολιτισμένη αντιπαράθεση και ο δημιουργικός διάλογος.

Με την προσωπική σου στάση, τον ήπιο και μετριοπαθή λόγο σου και πάνω απ’ όλα με τη συμπεριφορά σου κατέδειξες ότι ο χώρος της Αυτοδιοίκησης μπορεί να γίνει πεδίο ουσιαστικών συγκλίσεων και δημιουργικών συναινέσεων. 

Ένωσες τη συριανή κοινωνία και αγωνιστικές με όραμα και σχέδιο για την οικονομική πρόοδο και την πνευματική ανάταση της Ερμούπολης και ολόκληρου του νησιού μας, της Σύρου. 

Έδωσες νόημα και περιεχόμενο στον πολιτικό πολιτισμό. Άφησες πίσω σου, σημαντικό έργο και μία πολύτιμη παρακαταθήκη αξιών για όσους ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με την πολιτική. Κυρίως όμως κατόρθωσες να σε αποδέχονται και να σε τιμούν και όσοι δεν ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο με σένα. 

Άλλωστε, η συνεχόμενη επανεκλογή σου για 2,5 δεκαετίες, αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει.

Προσωπικά, είχα την ευκαιρία, τα χρόνια που συνυπήρξαμε στην πολιτική σκηνή των Κυκλάδων να συνεργαστώ μαζί σου σε κοινές προσπάθειες και κοινούς στόχους και έτσι να διαπιστώσω τις ικανότητες, την εντιμότητα και τις αρετές σου. Γι’ αυτό σήμερα, ανυπόκριτα και μέσα από την καρδιά μου, με το δικαίωμα που εσύ μου έδωσες, σε αποκαλώ και σε αισθάνομαι φίλο. 

Οφείλω, από τη θέση που βρίσκομαι σήμερα, να σου απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πολύτιμη προσφορά σου και το μεγάλο έργο σου στη Σύρο και στις Κυκλάδες.  Χαίρομαι ειλικρινά για την τιμή που σου αποδίδουν οι συριανοί συμπατριώτες σου και σου εύχομαι κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Με απεριόριστα αισθήματα φιλίας και εκτίμησης,

Ιωάννης Βρούτσης
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ."

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 71


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.