Χ. Κόκκινος: Ανάπτυξη και ίσες ευκαιρίες για όλους και όχι για λίγους και εκλεκτούς! - Να ευημερούν οι άνθρωποι και όχι οι αριθμοί!

Δημοσίευση: 27.11.2022, 18:09
Τελευταία Ενημέρωση: 27.11.2022, 18:16

Στο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλαδος (ΕΝ.Π.Ε.) που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο στις 24 και 25/11/2022, συμμετείχε ο Χαράλαμπος Κόκκινος, επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού "Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου" και Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε...

Ο Χαράλαμπος Κόκκινος στην ομιλία του στη θεματική ενότητα "Οι περιφέρειες δίπλα στους πολίτες " -Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη",  επισήμανε και πρότεινε τα παρακάτω:

"Οι Περιφέρειες οφείλουν να έχουν ρόλο πρωταγωνιστή και όχι διαχειριστή!
Μόνο με  μεγάλα έργα και οργανωμένο  σχέδιο  θα ανταποκριθουν στα  κελεύσματα  της εποχής μας και στις προσδοκίες των πολιτών!

Στα θέματα "Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης" επιβάλλεται να προασπίσουν το δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στα δημόσια και κοινωνικά αγαθά όπως είναι : η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική πρόνοια.

- Οι Περιφέρειες να αξιοποιήσουν τους πολλούς διαθέσιμους οικονομικούς τους πόρους και να στηρίξουν τα ΑΜΕΑ  και τα ιδρύματα που τους βοηθούν  και να δοθεί λύση στα ζητήματα των ΡΟΜΑ (κάτι που εκκρεμεί πολλά έτη στη Ρόδο).

-Με την ενίσχυση και τη λειτουργία  των " κοινωνικών παντοπωλείων" να βοηθήσουν συμπολίτες μας που ζουν στη φτώχεια και τη δυστυχία.

-Με προγράμματα του ΕΣΠΑ μπορούν να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα και με σεμινάρια τη  δια βιου εκπαίδευση και κατάρτιση .

-Να δημιουργηθεί σε κάθε Περιφέρεια της χώρας "Παρατηρητήριο  για την  Δημόσια Υγεία " με τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης  , των ιατρικών συλλογών και των διοικήσεων και των εργαζομένων στις μονάδες υγείας.
Με συλλογική  ευθυνη  και δράση να δώσουν λύσεις στα προβληματα που αντιμετωπιζει η δημόσια υγεία και να διεκδικήσουν από την πολιτεία τα απαραίτητα !

-Αξιοποίηση των μελετών που βοηθούν στην καταπολέμηση της ανεργίας. Να προασπιστεί  το δικαίωμα  στην εργασία  και να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες.
 Με προσλήψεις ημετέρων και ειδικών συμβούλων-συνεργατών  δεν αντιμετωπιζεται η ανεργία!

-Στήριξη με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό στις εθελοντικές ομάδες.

Η κοινωνική συνοχή και Αλληλεγγύη είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους αλλά απαιτείται να υπάρχει ελευθερία, δημοκρατία  και  ισονομία .

Στόχος  να είναι: η ευημερία των πολλών και όχι των λίγων και εκλεκτών!"

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 160


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.