Τι απάντησε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου στο Δημήτρη Βασαλάκη για το ΜΙ

Δημοσίευση: 24.11.2022, 20:31

Κατανοούμε και είναι εις γνώση μας ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, όσον αφορά τις πιστώσεις για το το Μεταφορικό Ισοδύναμο στους δικαιούχους για το έτος 2021, αν και σε κάποιους έχουν καταβληθεί, σημειώνει ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου στην απαντητική του στο ερώτημα του Κτηνιάτρου Δημήτρη Βασαλάκη για τις καθυστερήσεις στην καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε επαγγελματίες. Συγκεκριμένα, ο κ. Βασαλάκης ζήτησε με δυο επιστολές του προς το Επιμελητήριο Κυκλάδων και τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου να πληροφορηθεί για τις ενέργειες των δυο επαγγελματικών φορέων σχετικά με αυτήν την καθυστέρηση...
Ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, Νίκος Κουτελιέρης

Απάντηση Δ.Σ. Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου σε επιστολή κ. Βασαλάκη Δημήτρη

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου και το ΔΣ εργάζεται ανελλιπώς για τα συμφέροντα των επαγγελματιών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο καταστατικό του.

Μια από τις πάγιες θέσεις του είναι η επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά μας, ο οποίος καταργήθηκε με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης.

Μιας κυβέρνησης που «διαρρηγνύοντας  τα ιμάτια» της, δεσμευόταν  τότε πως δεν θα το πράξει. Όμως παρόλα αυτά το έκανε. (βλ. 3ο Μνημόνιο) 

Αντ’ αυτού και για να εξισορροπήσει την αδικία που υπέστησαν οι νησιώτες δημιούργησε το «Μεταφορικό Ισοδύναμο». 

Κατανοούμε και είναι εις γνώση μας ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, όσον αφορά τις πιστώσεις στους δικαιούχους για το έτος 2021 αν και σε κάποιους έχουν καταβληθεί.

Τόσο ο πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ, όσο και άλλοι επαγγελματικοί φορείς, αναφέρονται σε αυτό και σε άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας, όποτε καλούμαστε σε κατ’ ιδίαν ενημερωτικές συναντήσεις και συνεντεύξεις τύπου κυβερνητικών ή μη παραγόντων και φορέων που επισκέπτονται το νησί μας.

Οι απαντήσεις ή οι «δεσμεύσεις» που δίνονται είναι πως έχει διασφαλιστεί η συνέχιση του μέτρου έως το 2025 ενώ παράλληλα γίνονται ενέργειες για την εξόφληση των δικαιούχων.

Τόσο ο κ. Βασαλάκης όσο και όλες οι μικρές νησιωτικές κοινωνίες πρέπει να εμμείνουμε πρωτίστως στην επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ έως ότου αρχίζουν να εφαρμόζονται κατόπιν συμφωνίας που επετεύχθη στο ECOFIN ανάμεσα στα κράτη – μέλη και θα αποτελέσει την νέα Κοινοτική Οδηγία για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ η οποία θα ισχύσει από 1.1.2025.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέα
Κουτελιέρης Νικόλαος    Πολυκρέτης Ευστάθιος

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 99


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.