Λειτουργία Κέντρου Διασύνδεσης Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης για κατοίκους των Κυκλάδων

Δημοσίευση: 24.11.2022, 20:01
Τελευταία Ενημέρωση: 24.11.2022, 20:06

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου "Βαρδάκειο & Πρώιο" ανακοινώνει με ικανοποίηση και στο πλαίσιο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους κατοίκους των Κυκλάδων, τη λειτουργία του Κέντρου Διασύνδεσης Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα, άνω των 65 ετών, με προβλήματα μνήμης, κατάθλιψης και αγχώδεις διαταραχές...

Το Κέντρο Διασύνδεσης Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης ξεκίνησε, προ εξαμήνου, κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος ‘Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Ψυχογηριατρικής Υποστήριξης (ΟΠΨΥ)’, υπό την έγκριση και την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και με συμμετοχή του Νοσοκομείου Σύρου. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα, άνω των 65 ετών, με προβλήματα μνήμης, κατάθλιψης και αγχώδεις διαταραχές. Σκοπός του είναι η παροχή ειδικών υπηρεσιών πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και κατάλληλης θεραπείας σε ηλικιωμένους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και η διασύνδεση τους με εξειδικευμένες μονάδες υγείας. Το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου είναι διασυνδεδεμένο με την Ψυχιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, με επικεφαλής τον Καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Αντώνιο Πολίτη.

Κατά το εξάμηνο πιλοτικής λειτουργίας, 73 άτομα έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα (53 γυναίκες και 20 άντρες). Εξ αυτών, 49 άτομα ανέφεραν νοητική έκπτωση  (67%), εκ των οποίων 40 άτομα παρουσίασαν έκπτωση γνωστικών λειτουργιών (55%), 10 άτομα παρουσίασαν κατάθλιψη (14%), 10 άτομα παρουσίασαν άγχος (14%) και 30 άτομα ανέφεραν αϋπνία (41%). 

Όλα τα ανωτέρω άτομα ήρθαν σε επαφή, μέσω διαδικτυακού ιατρικού ραντεβού, με τον Καθηγητή κ. Πολίτη και, εφ’ όσον κρίθηκε αναγκαίο, τέθηκαν σε παρακολούθηση και θεραπεία.

Το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου αναπτύσσει μια νέα υπηρεσία, αναγκαία για μεγάλη μερίδα πολιτών, επισημαίνει ο Διοικητής του, Μιχάλης Ζουλουφός.

Καλούνται οι πολίτες που έχουν ανάγκη την εν λόγω υπηρεσία να κάνουν χρήση αυτής (τηλ. επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 22813-60316  & 22813-060338, email επικοινωνίας: opsy@vardakeio.gov.gr).

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 150


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.