Με περισσότερες από 100 φωτογραφίες του πλούσιου βυθού του Νοτίου Αιγαίου ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Υποβρύχιας Φωτογραφίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Δημοσίευση: 24.11.2022, 18:15
Τελευταία Ενημέρωση: 24.11.2022, 18:21

Με ιδιαίτερη επιτυχία και αρκετές συμμετοχές ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός υποβρύχιας φωτογραφίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της ΑΝΔΙΚΑΤ (www.andikat.eu), πράξης που στοχεύει στην ανάπτυξη δικτύου καταδύσεων σε θαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου ως εργαλείο προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, διαφύλαξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Περισσότερες από 100 φωτογραφίες μέσω 21 συμμετοχών στην κατηγορία “Ευρυγώνια (wide-angle)” και 15 συμμετοχών στην κατηγορία “Μάκρο (macro)” υποβλήθηκαν από ερασιτέχνες δύτες-φωτογράφους...
Στην κατηγορία “Ευρυγώνια”, η φωτογραφία του Γιώργου Ρηγούτσου από τη Σύρο, κέρδισε το βραβείο

Οι φωτογραφίες, απεικονίζοντας τον πλούσιο βυθό των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, αναδεικνύουν την ομορφιά και τη μοναδική βιοποικιλότητα των θαλάσσιων οικοσυστημάτων του.

Οι φωτογραφίες αξιολογήθηκαν ανώνυμα από τριμελή κριτική επιτροπή και διακρίθηκαν:

Στην κατηγορία “Ευρυγώνια”, η φωτογραφία του Γιώργου Ρηγούτσου και στην κατηγορία “Μάκρο”, η φωτογραφία του Αντώνη Καραγιάννη, οι οποίοι κέρδισαν τα βραβεία του διαγωνισμού, από μια υποβρύχια, επαγγελματική κάμερα GoPro Hero11, σύμφωνα και με την πρόσκληση του διαγωνισμού.

Ο Αντώνης Καραγιάννης περιγράφει τη φωτογραφία με την οποία διακρίθηκε:

«To Nudibranch είναι ένα είδος θαλάσσιου γαστερόποδου. Η φωτογραφία τραβήχτηκε μέρα, στα 12 μέτρα βάθος δίπλα σε ναυάγιο στο Πλημμύρι, νότια της Ρόδου. Η φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιήθηκε είναι η Olympus TG-6 compact, με θήκη κατάλληλη για υποβρύχια φωτογραφία και εξωτερικό φλας».

Ο Γιώργος Ρηγούτσος, νικητής της άλλης κατηγορίας αναφέρει για τη φωτογραφία που του χάρισε το βραβείο:

«Βορειοανατολικά της Σύρου στην περιοχή με το τοπωνύμιο Πρίονας συναντάμε υποβρύχια  σπηλαιώδη περάσματα με ενδιαφέρουσα γεωμετρία, πολύχρωμα σφουγκάρια και μεγάλα ροφοειδή ψάρια. Το βάθος έως 28 μέτρα το κάνει ιδανικό για ερασιτεχνικές καταδύσεις.»

"Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους διαγωνιζόμενους που συμμετείχαν. «Θα συνεχίσουμε τις δράσεις που προάγουν τον τομέα των καταδύσεων και συντελούν στην προστασία του βυθού, πολύτιμου πόρου του πλούτου των νησιών μας, με δράσεις και προγράμματα που συμπεριλαμβάνουν τους πολίτες και ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα", δήλωσε ο Χρήστος Μπάρδος, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 168


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.