Με ενέργειες του Φ. Φόρτωμα η επέκταση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου καυσίμων σε Ηρακλειά και Δονούσα

Δημοσίευση: 15.11.2022, 22:08

Κατόπιν πρωτοβουλίας και ενεργειών του, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κοινή Υπουργική Απόφαση με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με την οποία, το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου Καυσίμων, επεκτείνεται αναδρομικά στην Ηρακλειά και τη Δονούσα...

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής, είχε θέσει επανειλημμένα στην ηγεσία του Υπουργείου το ζήτημα της επέκτασης του μεταφορικού ισοδυνάμου για τα καύσιμα στην Ηρακλειά και τη Δονούσα, ενώ τον Ιούνιο του 2021, είχε προβεί σε σχετική συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε για την Πιλοτική Εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στη μεταφορά καυσίμων στα νησιά για το έτος 2022, αποφασίστηκε σε νησιά όπως η Ηρακλειά και η Δονούσα, όπου δεν υπάρχει πρατήριο καυσίμων, οι ωφελούμενες μονάδες και επιχειρήσεις μπορούν να προμηθεύονται καύσιμα από οποιοδήποτε άλλο νησί συμμετέχει στη δράση του Μ.Ι. και θα δικαιούνται το Α.ΝΗ.ΚΟ του νησιού από το οποίο θα γίνεται η προμήθεια των καυσίμων.

«Σήμερα γίνεται πράξη ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Ηρακλειάς και της Δονούσας, καθώς επεκτείνεται στα νησιά αυτά το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τα καύσιμα. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για αυτή την εξέλιξη, η οποία αποδεικνύει ότι όλα τα νησιά των Κυκλάδων είναι ισότιμα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να διεκδικώ το καλύτερο για τον τόπο και τους ανθρώπους μας. Συνεχίζουμε μαζί!», δήλωσε ο κ. Φόρτωμας.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 60


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.