Έκλεισε το Σάββατο το αεροδρόμιο Σύρου λόγω ασθενείας του μοναδικού υπαλλήλου του πύργου ελέγχου

Δημοσίευση: 12.11.2022, 16:23

Το Σάββατο το πρωί στις 11:13 τοπική ώρα έκλεισε ο κρατικός αερολιμένας της Σύρου. Παρόμοια περιστατικά υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα στους κρατικούς αερολιμένες Ικαρίας, Μήλου (3 φορές), Κοζάνης, Νάξου, Καστοριάς και του ακριτικού Καστελόριζου. Η αιτία είναι πάντα η ίδια, η ασθένεια του μοναδικού υπαλλήλου του πύργου ελέγχου που παρέχει υπηρεσία παροχής πληροφοριών πτήσεων (aerodrome flight information service - AFIS), επισημαίνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών (AFISO) Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τονίζοντας, ότι το κλείσιμο του αεροδρομίου μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την ανθρώπινη ζωή...

Στον αερολιμένα της Σύρου υπηρετούν 2 μετακινούμενοι υπάλληλοι ο ένας εξ αυτών εκπαιδευόμενος για να αναλάβει υπηρεσία μόνος του όταν τελειώσει η εκπαίδευση του.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών (AFISO) Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, υπογραμμίζει ακόμη, ότι το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού του κλάδου έχει επισημανθεί πολλές φορές τόσο
στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όσο και στη Διοίκηση της ΥΠΑ αλλά εσκεμμένα κωφεύουν και κωλυσιεργούν ενάμιση χρόνο τώρα.

Προσθέτει δε, ότι ο αερολιμένας της Σύρου εκτός των επιβατικών πτήσεων που εξυπηρετεί, είναι βάση ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ για το κεντρικό Αιγαίο και το κλείσιμο του αεροδρομίου μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την ανθρώπινη ζωή.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών (AFISO) Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας απαιτεί την άμεση ολοκλήρωση των μετατάξεων στον κλάδο που εκκρεμούν-κωλυσιεργούν εδώ και αρκετά χρόνια και άμεσες προσλήψεις.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 74


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.