Γ. Βρούτσης: «Ιστορική μέρα για την Ανάφη. Αποκτά αεροδρόμιο!»

Δημοσίευση: 10.11.2022, 15:30
Τελευταία Ενημέρωση: 10.11.2022, 15:39

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Δημάρχου Ανάφης, Ιάκωβου Ρούσσου, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και βουλευτή Κυκλάδων, Γιάννη Βρούτση, και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, σχετικά με το αεροδρόμιο της Ανάφης. Η συνάντηση κατέληξε στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Ανάφης, που αφορά στη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του διαδρόμου μικρών αεροσκαφών στην Ανάφη. Σήμερα, είναι μια μεγάλη μέρα για την πανέμορφη Ανάφη μας, καθώς μετά από μεγάλες προσπάθειες το νησί αποκτά αεροδρόμιο, δήλωσε σχετικά, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Βρούτσης...

Αναλυτικά, ο Γιάννης Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, είναι μια μεγάλη μέρα για την πανέμορφη Ανάφη μας, καθώς μετά από μεγάλες προσπάθειες το νησί αποκτά αεροδρόμιο!

Πρόκειται για ένα έργο σταθμό στην ιστορία του νησιού μας, που θα το “απογειώσει”. Το έργο ξεκινά άμεσα και με αυτό ολοκληρώνεται η τελευταία φάση κατασκευής του αεροδιαδρόμου, μήκους 860 μέτρων και πλάτους 60 μέτρων.

Το συγκεκριμένο έργο σχεδιάστηκε και θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ, με  χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους επόμενους δύο με τρεις μήνες. Η έναρξη των εργασιών θα ξεκινήσει εντός του Νοεμβρίου, ενώ η εκτίμηση είναι ότι  το Αεροδρόμιο θα καταστεί λειτουργικό μέχρι το τέλος του 2023.

Θέλω να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες μου στον φίλο μου Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο για την θερμή υποστήριξη του, καθώς και στους Υποστράτηγο κ. Μιχαήλ Κλούβα και Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχο Π.Ν. κ. Ιωάννη Δρυμούση για τις διαχρονικές και άοκνες προσπάθειες τους.

Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ανάφης κ. Ιάκωβο Ρούσσο για την εξαιρετική προσπάθεια και συνεργασία, καθώς και όλους τους κατοίκους που αγκάλιασαν και υποστήριξαν από την αρχή αυτό το τόσο σημαντικό έργο.

Τέλος, αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια που συμμετείχα και συνέβαλα σε ένα τόσο σημαντικό έργο για την Ανάφη μας και τούς πατριώτες μου Αναφιώτες».

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 159


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.