Σχολικός μαραθώνιος ανακύκλωσης στη Λέρο

Δημοσίευση: 29.10.2022, 09:57

Σχολικός μαραθώνιος ανακύκλωσης πρόκειται να πραγματοποιηθεί αυτές τις μέρες στο νησί της Λέρου με πρωτοβουλία του δήμου. Ο σχολικός μαραθώνιος ανακύκλωσης απευθύνεται σε μαθητές, γονείς, και εκπαιδευτικούς...
(πηγή φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ο Δήμος Λέρου προχωρεί σε αυτήν την προσπάθεια με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης και θέτει σε λειτουργία τη σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης, Followgreen - Green schools.
Παράλληλα ξεκινάει και ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία του δήμου.

«Με την προσπάθεια θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά και μέσω αυτών τους γονείς και το σύνολο της κοινωνίας του νησιού» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια έχει ήδη ξεκινήσει και έχουν τοποθετηθεί οι κάδοι ανακύκλωσης στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού. Εκτός από τα περίπου 1.000 παιδιά που θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια, φιλοδοξούμε λέει ο δήμαρχος Λέρου «να ενεργοποιήσουμε και τους γονείς τους έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο και κυρίως να ευαισθητοποιηθούν όλοι στην αναγκαιότητα και στα οφέλη της ανακύκλωσης που πρέπει να γίνει τρόπος ζωής».

Οι κάδοι ανακύκλωσης μόλις γεμίζουν θα μεταφέρονται για ζύγισμα και στη συνέχεια τα υλικά θα δεματοποιούνται από το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών και θα στέλνονται στην Αθήνα σε συνεργασία με τις εταιρείες που συνεργάζονται στην υλοποίηση του προγράμματος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόλιας από πλευράς δήμου δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην προσπάθεια αυτή και υπάρχει αισιοδοξία ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με επιτυχία και θα προκύψουν τα ανάλογα οφέλη.

Η σχολική δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και την ΑΦΗΣ ΑΕ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen - Green schools. 
Σε κάθε σχολείο τοποθετήθηκαν ήδη ειδικοί κάδοι για τη χωριστή συλλογή υλικών. 

Τα ανακυκλώσιμα υλικά που μπορούν να συλλέγουν τα παιδιά από το σπίτι τους με τη βοήθεια των γονιών είναι: 
- Χαρτί 
- Πλαστικό 
- Αλουμίνιο 
- Μπαταρίες

Οι γονείς θα μπορούν να ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, προσκομίζοντας ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen - Green schools. Σκοπός της δωρεάς πόντων είναι οι γονείς να έρθουν σε επαφή με τη δημοτική πλατφόρμα, για να εκπαιδευτούν και οι ίδιοι σχετικά με την ανακύκλωση.

Ο Δήμος Λέρου πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς 2022-2023, θα επιβραβεύσει σε ειδική εκδήλωση όλα τα σχολεία για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Στόχος είναι η ανακύκλωση να εδραιωθεί στη ζωή μας, καθώς και τα οφέλη της για όλους εμάς, αλλά και για το περιβάλλον.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 124


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.