Χαιρετισμός Ν. Συρμαλένιου στο 13ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων (Φολέγανδρος 7-9 Οκτωβρίου)

Δημοσίευση: 10.10.2022, 18:19

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Συρμαλένιος, απέστειλε χαιρετισμό στο 13ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων που διεξήχθη στη Φολέγανδρο 7-9 Οκτωβρίου, αφού για λόγους αλλαγής των δρομολογίων λόγω του απαγορευτικού και προειλημμένων υποχρεώσεων που είχε στη Σύρο, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο συνέδριο...
Ν. Συρμαλένιος (Φωτό: Cyclades Voice)

Χαιρετισμός Νίκου Συρμαλένιου στο 13ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων (Φολέγανδρος 7-9 Οκτωβρίου 2022)

Χαιρετίζω το 13ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων που φέτος διεξάγεται στη Φολέγανδρο.

Δυστυχώς, για λόγους αλλαγής των δρομολογίων λόγω του απαγορευτικού και προειλημμένων υποχρεώσεων στη Σύρο, δεν μπορώ να παρευρίσκομαι μαζί σας.

Όμως θα ήθελα να συμμεριστώ και να επικροτήσω τη σημαντική πρωτοβουλία που πήρατε για να συζητήσετε το ευαίσθητο θέμα της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών στο Συνέδριο σας στη Φολέγανδρο, στο νησί που σημαδεύτηκε πριν ένα χρόνο με την απεχθή και βάρβαρη αυτή πράξη.

Είναι φανερό ότι ζούμε σε ένα σύνθετο και πολύπλοκο κόσμο, όπου τα προβλήματα των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών όλων των μορφών οξύνονται και παροξύνονται. Είναι φανερό επίσης ότι η αποφυγή αλλά και η αποτροπή αυτών των φαινομένων, απαιτούν πολιτικές πρόληψης και ολιστικής αντιμετώπισης, κυρίως από την Πολιτεία, με παρεμβάσεις που διαμορφώνουν συνειδήσεις για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, που προφανώς και δυνητικά θα έχουν ως αποτέλεσμα την άσκηση όσο γίνεται λιγότερης έως και εξάλειψης της βίας. Η έμφυλη βία που έχει ως απώτατο όριο τη γυναικοκτονία, είναι προϊόν του ανδροκρατικού και πατριαρχικού μοντέλου της κοινωνίας, που έχει διαμορφωθεί ανά τους αιώνες. Όμως η έξαρση των γυναικοκτονιών των τελευταίων χρόνων πραγματικά ξεπερνάει κάθε όριο ανησυχίας. Συνδέεται με την έξαρση της φτώχειας και των ανισοτήτων, συνδέεται με τα εντεινόμενα κοινωνικά αδιέξοδα.

Και είναι απορίας άξιον γιατί η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά την πρόταση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και έγκριτων νομικών κύκλων, να εισαγάγει τον όρο γυναικοκτονία στο ποινικό δίκαιο.

Είμαστε σίγουροι ότι το Συνέδριο σας, θα βάλει ένα ακόμα λιθαράκι στον αγώνα κατά των φυλετικών ανισοτήτων και της έμφυλης βίας, αγώνα που εμπεριέχει και την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων, για κοινωνία ίσων και ισότιμων πολιτών και ανθρώπων.

Καλή επιτυχία στο Συνέδριο σας!!!

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 167


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.