Ο Έπαρχος Πάρου για την επίσκεψη αντιπροσωπείας του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου στο ΧΥΤΑ

Δημοσίευση: 02.10.2022, 19:17
Τελευταία Ενημέρωση: 02.10.2022, 19:33

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, επίσκεψη στο ΧΥΤΑ Πάρου - Αντιπάρου, από αντιπροσωπεία του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου (συμμετείχαν ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Κ. Ροκονίδας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού της Λ.Σ. κ. Ν. Τσιγώνιας, κ. Α. Μαρινόπουλος, κ. Α. Πατέλης ) και από το δημοσιογράφο της εφημερίδας Φωνής της Πάρου κατόπιν σχετικών τους αιτημάτων, προς τον Ειδικό Περιφερειακό Διαβαθμιδικό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου Ανώνυμη Εταιρεία ΦΟΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Γενικός Διευθυντής του Φορέα κ. Χ. Γαμβρούδης, ο Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου Δ.Σ. Φορέα κ. Μ. Πατρός και ο Έπαρχος Πάρου, Κωνσταντίβος Μπιζάς...

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε αναλυτική ενημέρωση από τα στελέχη του Φορέα για τον τρόπο λειτουργίας του ΧΥΤΑ, ενώ απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα τεχνικής φύσεως, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου Κωνσταντίνος Μπιζάς.

Ακόμη, γνωστοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων για την κατασκευή της Β' Φάσης της επέκτασης του υφιστάμενου ΧΥΤΑ ( έχει κατατεθεί στις 29/06/2022, τεχνικό δελτίο πράξης στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ - Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων Πάρου και Αντιπάρου με ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΑΞΗΣ /MIS (ΟΠΣ) : 5181144 ).

Ο Έπαρχος μετά τη συνάντηση δήλωσε, ότι η απόφαση για την ίδρυση του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου αποφασίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο για να αντιμετωπιστεί ένα ζήτημα που τραυμάτιζε τα νησιά και την χώρα τόσο περιβαλλοντικά όσο και δημοσιονομικά, αφού το Νότιο Αιγαίο ήταν πηγή μεγάλων χρηματικών προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων.

"Στο Δ.Σ. αλλά και στην Γενική Συνέλευση του "ΦΟΔΣΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε." οι Δήμοι κατέχουν την πλειοψηφία.

Επειδή ο ΦΟΔΣΑ εφαρμόζει τους νόμους του Ελληνικού κράτους, είναι σεβαστό όποιος δεν συμφωνεί με τη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ να απευθυνθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Είναι συγχρόνως άστοχο και υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες, η προσπάθεια κάποιων να μεταθέσουν στην Περιφέρεια, τις υποχρεώσεις τους που προκύπτουν από την σχετική νομοθεσία", τονίζει στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Μπιζάς.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 115


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.