Διαρροή νερού στη Νάξο

Δημοσίευση: 30.09.2022, 19:11
Τελευταία Ενημέρωση: 30.09.2022, 19:59

Μπορεί η Νάξος φέτος το καλοκαίρι να μην αντιμετώπισε πρόβλημα με την επάρκεια νερού, όμως, τουλάχιστον εμείς, πάντα ανησυχούμε έντονα όταν σημειώνεται διαρροή νερού, είτε από ζημιά είτε από άλλη αιτία και αυτή δεν αντιμετωπίζεται άμεσα από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων! Και επειδή έχουμε δει στο παρελθόν με αρκετή χρονοκαθυστέρηση να αντιμετωπίζεται μια διαρροή νερού ακόμη και μέσα στον κεντρικό ιστό της πόλης της Νάξου όπου ευκολότερα γίνεται αντιληπτή και η αρμόδια υπηρεσία είναι πολύ κοντά για να παρέμβει, είναι αυτονόητο, ότι αν συμβεί κάτι αντίστοιχο έξω από την πόλη ή εκτός οικισμών, η διαρροή νερού θα συνεχίζεται επί πολλές ίσως ώρες με ό,τι αυτό σημαίνει για το πάντα πολύτιμο νερό που χάνεται...
Διαρροή νερού το απόγευμα της Παρασκευής 30/9/22 στη Νάξο (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Διαρροή νερού εντοπίσαμε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 18:30 από σωλήνα νερού που βρίσκεται δίπλα στην άσφαλτο (στο ρεύμα από ¶γιο Θαλλέλαιο προς Χώρα Νάξου) λίγα μέτρα μετά το Βυζαντινό Ναό του Αγίου Ισίδωρου. Δεν ήταν εφικτή η επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Φωτογραφίες: Cyclades Voice

Το γεγονός δίνει την αφορμή να αναφερθεί μια ακόμη μεγάλη καθυστέρηση που έχει σημειωθεί, όσον αφορά το πολυδιαφημισμένο χρόνια πριν από το Δήμο (επί θητείας Μανόλη Μαργαρίτη) έργο σχετικά με τον εκσυγχρονισμό - αναβάθμιση του ταχυδιυλιστηρίου Εγγαρών!

Το συγκεκριμένο έργο, αν και εξαγγέλθηκε πολλές φορές από τον τότε αρμόδιο Αντιδήμαρχο, μόλις πριν λίγους μόνο μήνες (Μάρτιος 2022) ολοκληρώθηκε ο σχετικός φάκελος και υποβλήθηκε η πρόταση από το Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για χρηματοδότησή του στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το εν λόγω έργο που εντάχθηκε τελικώς τον Απρίλιο του 2022 στον ¶ξονα «Περιβάλλον» της Πρόσκλησης ΑΤ01, μεταξύ άλλων, θα συμβάλει και στη μείωση των ετήσιων απωλειών ύδατος.

Μετά όμως τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου για την ένταξη του έργου, καμία αναφορά μέχρι σήμερα έχει γίνει για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του!

Έτσι, η διαρροή πολλών κυβικών νερού ετησίως, δυστυχώς, θα εξακολουθούν, με ότι αυτό σημαίνει για την επάρκεια νερού, που δεν γνωρίζεις ποτέ αν θα είναι η αναμενόμενη!

Η χρονοκαθυστέρηση όμως σε θέματα που αφορούν το νερό, ενός από τα βασικότερα αγαθά, και πρώτης αρμοδιότητας των Δήμων, σε καμία περίπτωση, δικαιολογείται...

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 137


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.