Κάτοικοι της Ζακύνθου απαιτούν απαντήσεις από υπουργεία για το σκάνδαλο του Ναυαγίου

Δημοσίευση: 21.09.2022, 15:40
Τελευταία Ενημέρωση: 21.09.2022, 15:45

Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν πολλές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Ζακύνθου και έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλά ντοκουμέντα...
(πηγή φωτό: Δήμος Ζακύνθου)

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση Κατοίκων Ορεινών Κοινοτήτων Ζακύνθου:

"Ο Ήλιος της Δικαιοσύνης ανέτειλε στο Νησί της Ζακύνθου και όλοι οι Κάτοικοι περιμένουμε τη μεσουράνησή του

 Απαιτούμε απαντήσεις από όλα τα υπουργεία που έχουν μικρή ή μεγάλη εμπλοκή στο Σκάνδαλο της Ζακύνθου

Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν πολλές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Ζακύνθου και έχουν δει το φως της δημοσιότητας πάρα πολλά ντοκουμέντα. Όλα αυτά δίνουν στο Σκάνδαλο Εθνική διάσταση, όπως τονίζει η Ομογένεια, επανειλημμένως, εδώ και δύο χρόνια.

 Τις τελευταίες ώρες, υπάρχει, επιπλέον, η έκδοση του βουλεύματος του συμβουλίου πλημμελειοδικών Αθηνών, υπ΄ αριθμ. 3189/2022. Το βούλευμα υιοθετεί την πρόσφατη πρόταση του κ. εισαγγελέα και παραπέμπει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τους επτά εμπλεκόμενους για να δικαστούν για σοβαρές κακουργηματικές πράξεις, οι οποίες συνετέλεσαν σε μία απατηλή και «βρόμικη» πώληση του 14% του νησιού μας, στην περιοχή του Ναυαγίου και την ευρύτερη ζώνη των Ορεινών χωριών.

 Η παραπάνω εξέλιξη μάς δικαιώνει πλήρως. Η συνέχιση και κορύφωση του αγώνα μας είναι ηθική μας υποχρέωση απέναντι στον τόπο μας. Υπάρχουν, άλλωστε, ακόμα πολλά ερωτηματικά που χρήζουν απάντησης από την πολιτεία και διερεύνησης από την Δικαιοσύνη. 

 Εντός Βουλής, στις 9 Σεπτεμβρίου, ακούσαμε από τον κ. Αρσένη, επικαλούμενος τρέχοντα δημοσιεύματα, ότι ενδεχομένως έχουν καταστραφεί οι συνομιλίες της ΕΥΠ μελών της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ και πολιτικών στελεχών που διατηρούσαν επικοινωνία μαζί τους. Σύμφωνα με δημοσιευμένες πληροφορίες σε πανελλαδικές και τοπικές εφημερίδες, οι συνομιλίες παρακολουθούνταν για την εξακρίβωση και συλλογή στοιχείων που θα πιστοποιούσαν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Παρόλα αυτά, μέλη της εταιρείας έχουν λάβει προσφάτως οικονομικές επιχορηγήσεις από το ελληνικό κράτος, παρά τις διώξεις αυτών για κακουργηματικές πράξεις. Πρόκειται για μέλη της εταιρείας που έχουν συμβάλει στο ξεπούλημα των περιουσίων μας και των χωριών μας και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε τουριστικές επενδύσεις, καθώς οι περιουσίες μας είναι κατεχόμενες. Σε αυτό το σημείο, ο κ. Αρσένης, σε ερώτηση του προς την κ. Ζαχαράκη, αναρωτήθηκε ποια είναι, άραγε, τα κριτήρια που κάνουν μια εταιρεία να είναι, από τη μια, ύποπτη για εγκληματική οργάνωση και από την άλλη, να δέχεται κρατικές επιδοτήσεις.

 Ο κ. Αρσένης δε σταμάτησε εκεί, αλλά έδωσε μία δραματική διάσταση στην σκανδαλώδη υπόθεση της Ζακύνθου, για την οποία φωνάζουμε και εμείς οι κάτοικοι εδώ και πολύ καιρό. Σύμφωνα με τον βουλευτή, το κράτος ενεργεί, ώστε ακόμη και αν καταδικαστούν ποινικά όλοι οι εμπλεκόμενοι, η τύχη της έκτασης των 14.500 στρεμμάτων να καταλήξει στα χέρια των ίδιων ανθρώπων που έστησαν το Μεγαλύτερο ΣΚΑΝΔΑΛΟ της Μεταπολίτευσης και ξεπούλησαν το 14% της Ζακύνθου στο Κατάρ, στρατηγικό σύμμαχο της Τουρκίας. Αυτό ακριβώς φροντίζουν καθημερινά να διαδίδουν οι λίγοι εμπλεκόμενοι από τα χωριά μας, λέγοντας εμφατικά και υπεροπτικά ότι οι ίδιοι είναι το κράτος, προσπαθώντας να κάμψουν την αντίσταση των κατοίκων ενάντια στην πρωτοφανή καταπάτηση και αρπαγή ζακυνθινής γης.

 Επιπλέον, η δημοσιογραφία των τελευταίων ημερών ξαναφέρνει στο προσκήνιο πληροφορίες για τις Φωτιές στην ίδια επίμαχη περιοχή του Ναυαγίου και των Ορεινών, κατά τα τελευταία έτη. Είναι μία πτυχή που πλαισιώνει το Σκάνδαλο Ζακύνθου και έχει επισημανθεί και από δικές μας ανακοινώσεις στο παρελθόν.

 Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, αναρωτιόμαστε γιατί οι αρμόδιοι στην Πολιτική δεν ενεργούν υπέρ των νόμιμων ιδιοκτητών των εκτάσεων, προς ακύρωση ενός συμβολαίου μεταξύ Απατεώνων. Απαιτούμε απαντήσεις από όλα τα υπουργεία που έχουν μικρή ή μεγάλη εμπλοκή στην υπόθεση, όπως Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, Τουρισμού, Εξωτερικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βέβαια το πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού. 

 Παρόλους τους εκβιασμούς και τραμπουκισμούς που βιώνουμε εδώ και χρόνια, η στάση μας και ο αγώνας μας δεν κάμπτονται. Αντιθέτως, η υπομονή μας έχει εξαντληθεί!"

 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 160


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.