Έκθεση φωτογραφίας στη Σύρο

Δημοσίευση: 21.09.2022, 14:08

"Η Γενοκτονία των Αρμενίων και η εγκατάσταση των Αρμενίων προσφύγων στην Ελλάδα" είναι ο τίτλος μιας ενδιαφέρουσας έκθεσης ιστορικής φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 στη Σύρο, με σπάνιες ανέκδοτες φωτογραφίες από τη Γενοκτονία, αλλά και την άφιξη και εγκατάσταση των Αρμενίων προσφύγων στην Ελλάδα του μεσοπολέμου και μετέπειτα και με ιδιαίτερη αναφορά στο Ορφανοτροφείο της Near East Relief της Σύρου, που φιλοξένησε πάνω από 2000 παιδιά, στα πρώτα χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής...

Τη χρονιά αυτή συμπληρώνονται 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και την Μικρασιατική τραγωδία, που αποτελεί ένα από τα πλέον μελανά σημεία της ιστορίας μας. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τις ιστορικές περιοχές της Μικράς Ασίας, Έλληνες και Αρμένιοι, κατέφυγαν στη φιλόξενη Ελλάδα, για να γλιτώσουν από τις απάνθρωπες τακτικές της Τουρκίας κατά την εφαρμογή του παντουρκικού της οράματος. Το 1922 κατέφυγαν στην Ελλάδα περίπου 90.000 Αρμένιοι, σχηματίζοντας κοινότητες, σε όλη την ελληνική επικράτεια. 

Στην Ελλάδα τους επιφυλάχθηκε εγκάρδια υποδοχή από τους αδελφούς Έλληνες, μεταξύ των οποίων και οι κάτοικοι της Σύρου. Η τοπική κοινωνία της Σύρου, από την πρώτη στιγμή, επέδειξε ευαισθησία και φιλόξενη στάση, φροντίζοντας να βοηθήσει στην επούλωση των πληγών των ξεριζωμένων Αρμενίων. 

Με τίτλο "Η Γενοκτονία των Αρμενίων και η εγκατάσταση των Αρμενίων προσφύγων στην Ελλάδα" πραγματοποιείται μια ενδιαφέρουσα έκθεση ιστορικής φωτογραφίας, με σπάνιες ανέκδοτες φωτογραφίες από την Γενοκτονία, αλλά και την άφιξη και εγκατάσταση των Αρμενίων προσφύγων στην Ελλάδα του μεσοπολέμου, και μετέπειτα, καθώς και ιδιαίτερη αναφορά στο Ορφανοτροφείο της Near East Relief της Σύρου, που φιλοξένησε πάνω από 2000 παιδιά, στα πρώτα χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής. 

Αίθουσα Τέχνης «Γ.& Ε. ΒΑΤΗ" Πλ. Μιαούλη Ερμούπολης Σύρου 

Διάρκεια έκθεσης: Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 έως Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 19.00. (Χαιρετισμοί επίσημων φορέων και καλλιτεχνικό πρόγραμμα) 

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10:30 – 14:00 & 17:30 – 20:30

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 138


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.