Αύξηση προϋπολογισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος Λυκείων Σύρου

Δημοσίευση: 20.09.2022, 20:36

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνεται η χρηματοδότηση του έργου της Ενεργειακής αναβάθμισης κτιριακού συγκροτήματος Λυκείων Σύρου, από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας. Οι παρεμβάσεις, ύψους 648.400 ευρώ, χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»...
Γιώργος Χατζημάρκος

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την τροποποίηση της απόφασης ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020, της Πράξης «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος Λυκείων Σύρου», η οποία συνίσταται στην αύξηση του αρχικού προϋπολογισμού του έργου, μετά την προσθήκη του υποέργου εγκατάστασης κλιματισμού στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, καθώς και στην παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης  της Πράξης. 

Με την τροποποίηση  αυξάνεται η επιλέξιμη και συνολική δημόσια δαπάνη από 382.400,00 € σε 648.400 €.  Ως  ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου ορίζεται η 31/12/2023.

Οι συνολικές παρεμβάσεις στο κτιριακό συγκρότημα μέσω της εν λόγω Πράξης αφορούν στην τοποθέτηση Φ/Β συστημάτων αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό στην οροφή κτιρίων (netmetering) ισχύος 99,9kw, στην αλλαγή τριών συστημάτων λέβητα - καυστήρα & κυκλοφορητών, στη μόνωση σωληνώσεων θέρμανσης, στην τοποθέτηση θερμοστατικών βαλβίδων, στην αντικατάσταση υπαρχόντων φωτιστικών με τύπου Led, στην εγκατάσταση συστήματος ελέγχου BMS και στην εγκατάσταση κλιματισμού στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, το έργο είναι ενταγμένο στον ¶ξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» και συγχρηματοδοτείται  από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ),  στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 69


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.