Συνάντηση Νίκου Συρμαλένιου με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρη Αθανασούλη: Κεντρικό θέμα τα Αρχαία Λατομεία Μαρμάρου της Πάρου

Δημοσίευση: 18.09.2022, 17:37

Την Παρασκευή 16/9 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΦΑ Κυκλάδων στην Αθήνα, συνάντηση μεταξύ του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκου Συρμαλένιου, και του προϊσταμένου της ΕφορείαςΑρχαιοτήτων Κυκλάδων, Δημήτρη Αθανασούλη. Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαίων λατομείων μαρμάρου της Πάρου...

Ο Νίκος Συρμαλένιος αναφέρθηκε στη σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή στις 22/1/2020 και στις απαντήσεις των υπουργείων και ιδιαίτερα στην απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού, στην οποία αναφερόταν μεταξύ άλλων, ότι με πρωτοβουλία της ΕΦΑ είχαν προχωρήσει συγκεκριμένες ενέργειες, όπως οι προμελέτες για τη διάσωση και στερέωση των λατομείων που ολοκληρώθηκαν, καθώς και οι προτάσεις για τις απαλλοτριώσεις των γηπέδων στην περιοχή των αρχαίων λατομείων, τις οποίες πρέπει να προχωρήσουν και ολοκληρώσουν άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Σήμερα πλέον οι μελέτες εκπονούνται από το Πολυτεχνείο και ενδέχεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του έτους και εκεί που πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας και να πιέσουμε, είναι η ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων, έτσι ώστε η ΕΦΑ Κυκλάδων να προχωρήσει απρόσκοπτα στην ανάδειξη των αρχαίων λατομείων μαρμάρου, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας.

Συζήτησαν επίσης ακροθιγώς και για άλλα έργα, με πιο σημαντικά το αρχαιολογικό μουσείο της Νάξου καθώς και η συνολική διαχείριση και ανάδειξη της Δήλου, τα οποία βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 90


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.