Θηραϊκή Πολιτεία: Οκταπλασίασε το κόστος διαχείρισης του ΧΑΔΑ ο Δήμαρχος Θήρας

Δημοσίευση: 18.09.2022, 17:23
Τελευταία Ενημέρωση: 18.09.2022, 17:24

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης της κατεπείγουσας απευθείας ανάθεσης για τις χωματουργικές εργασίες διαχείρισης του ΧΑΔΑ. ’Οπως επισημαίνει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας "Θηραϊκή Πολιτεία", το κόστος αυτής της εργολαβίας τα τελευταία τρία χρόνια ήταν συγκεκριμένο. Στο διαγωνισμό που προκήρυξε την 1η Αυγούστου 2022, είχε προϋπολογιστεί αμοιβή 6.660,00€ το μήνα. Στην απευθείας ανάθεση που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου κατά πλειοψηφία το κόστος είναι 53.940,00€ το μήνα δηλαδή οκτώ φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο...
Ο επικεφαλής της Θηραϊκής Πολιτείας, Νίκος Ζώρζος

Το θέμα πέρασε με τη θετική ψήφο των συμπραττουσών παρατάξεων πλην του κ. Επιφανίου Σιγάλα που ψήφισε «παρών».  Η Θηραϊκή Πολιτεία και η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισαν αρνητικά. 

"Η αναφορά και ο σχολιασμός του επικεφαλής της "Θηραϊκής Πολιτείας", Νίκου Ζώρζου, στο κατά πολύ μεγαλύτερο κόστος της απευθείας ανάθεσης, δηλαδή στο οκταπλάσιο του ποσού που είχε προϋπολογισθεί από το Δήμο αρχικά, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος να ανέλθει στο ποσό των 215.760,00€ για τέσσερις μήνες, προκάλεσε την παραληρηματική συμπεριφορά του Δημάρχου, όπως καταγράφεται στο βίντεο που ακολουθεί."

"Επαναλαμβάνοντας τη γνωστή τακτική του, εκείνη της αποφυγής απάντησης στο συζητούμενο θέμα, προσπάθησε να δημιουργήσει σκιές για την περίοδο της Δημαρχίας του προκατόχου του, Νίκου Ζώρζου. Οι πάμπολες απευθείας αναθέσεις και το κόστος τους έχουν πολλάκις σχολιαστεί όχι μόνο από εμάς και χωρίς να αφορούν ουσιαστικό έργο. Ας μην τολμά λοιπόν τις συγκρίσεις. Άλλωστε η παροιμία λέει «ξερά κουκιά στον τοίχο δεν κολλάνε» οι Σαντορινιοί έχουν κατατάξει στη συνείδηση τους τον καθένα ξεχωριστά", επισημαίνει καταλήγοντας η "Θηραϊκή Πολιτεία".

Δείτε το βίντεο από τη Θηραϊκή Πολιτεία

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 113


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.