Κοινή δήλωση Νίκου Συρμαλένιου - Ανδρέα Ξανθού για ένταξη του νοσοκομείου Σαντορίνης στο ΕΣΥ

Δημοσίευση: 16.09.2022, 12:18

Την Κυριακή 11/9 πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη, με πρωτοβουλία του Συντονιστικού των κατοίκων και φορέων της Σαντορίνης, μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας - απαίτησης του Θηραϊκού λαού για στήριξη του νοσοκομείου και την ένταξη του στο ΕΣΥ, με στόχο τη διασφάλιση δωρεάν και ποιοτικής φροντίδας υγείας για όλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. συμπαραστέκεται και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις των φορέων και των κατοίκων της Σαντορίνης, επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, σε κοινή δήλωσή τους οι Νίκος Συρμαλένιος -και Ανδρέα Ξανθός...
(Φωτογραφία αρχείου)

Κοινή δήλωση Νίκου Συρμαλένιου και Ανδρέα Ξανθού για ένταξη του νοσοκομείου Σαντορίνης στο ΕΣΥ

Την Κυριακή 11/9 πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη , με πρωτοβουλία του Συντονιστικού των κατοίκων και φορέων της Σαντορίνης, μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας - απαίτησης του Θηραϊκού λαού για στήριξη του νοσοκομείου και την ένταξη του στο ΕΣΥ, με στόχο τη διασφάλιση δωρεάν και ποιοτικής φροντίδας υγείας για όλους .

Έξι χρόνια μετά το έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που έδωσε προοπτική και ελπίδα για καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στη δημόσια περίθαλψη, η υποβάθμιση και απαξίωση του νοσοκομείου μετά από την τρίχρονη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ είναι ορατή και στον πιο καλόπιστο πολίτη. Οι γιατροί σημαντικών ειδικοτήτων αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλο, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό συρρικνώνεται, ενώ η πολιτική προσλήψεων ιατρικού προσωπικού με ετήσιες συμβάσεις, όχι μόνο είναι ατελέσφορη αλλά αναδεικνύει την εμμονή και την ιδεοληψία της κυβέρνησης στη  στρατηγική  των ΣΔΙΤ. Άλλωστε ο κ. Πλεύρης, το δήλωσε ξεκάθαρα σε απάντηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης μας στη Βουλή, ότι το νοσοκομείο της Σαντορίνης αποτελεί το πρότυπο της κυβέρνησης της ΝΔ για τη λειτουργία του ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016, με τη σύμφωνη γνώμη τότε των φορέων της Σαντορίνης, ενέταξε το νοσοκομείο στην ΑΕΜΥ, μονομετοχική εταιρεία του Δημοσίου εποπτευόμενη από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, για λόγους καθαρά υπέρβασης των μνημονιακών δεσμεύσεων για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ και τα όρια δαπανών στην υγεία . Αν δεν γινόταν αυτό, το νοσοκομείο θα παρέμενε κλειστό και θα εμφανιζόταν ως «μονόδρομος» η ιδιωτικοποίηση του.  Με αυτό τον τρόπο, παρά τις δυσκολίες και τις ελλείψεις, καταφέραμε να θέσουμε σε λειτουργία και στη συνέχεια να στήσουμε στα πόδια του και να ενισχύσουμε το νοσοκομείο. Όμως τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει ριζικά. Το νοσοκομείο καθημερινά απαξιώνεται και η μόνη λύση πλέον είναι η αλλαγή του νομικού καθεστώτος , με την πλήρη  ένταξη του νοσοκομείου και του προσωπικού του στο ΕΣΥ. Ενός ΕΣΥ ενισχυμένου  με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με γενναία αύξηση των αποδοχών των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων  και με ειδικά κίνητρα για τις νησιωτικές περιοχές.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. συμπαραστέκεται και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις των φορέων και των κατοίκων της Σαντορίνης. Και φυσικά δεσμεύεται ότι  θα πάρει, στο  πλαίσιο μιας νέας προοδευτικής διακυβέρνησης , όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα  κατοχυρώσουν τη διοικητική και  λειτουργική αναβάθμιση του  νοσοκομείου και την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του. Το δικαιούται και το αξίζει η κοινωνία της Σαντορίνης. Είναι  ζήτημα αξιοπρέπειας και υγειονομικής ασφάλειας τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 118


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.