Δήμος Πάρου: Οριστική επίλυση για την αποχέτευση των Λευκών και του Κώστου

Δημοσίευση: 07.09.2022, 13:59

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την Πάρο, τους δημότες της, αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Υπογράφηκε η σύμβαση για την «Κατασκευή δικτύου συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμών Λεύκες και Κώστος Πάρου», με χρηματοδότηση μέσω επενδυτικού δανείου, που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 εκ. ευρώ. Κύριος του έργου είναι η ΔΕΥΑ Πάρου και αφορά την κατασκευή ενός σύνθετου δικτύου αγωγών αποχέτευσης, συνολικού μήκους περίπου 16.500 μέτρων.
Για εμάς στο Δήμο Πάρου, η υλοποίηση βασικών έργων υποδομής αποτελεί προτεραιότητα, επισήμανε σχετικά ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος

Η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ, και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας έλαβε χώρα την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου σε ειδική τελετή στο Κοινοτικό Μέγαρο Λευκών, παρουσία του Δημάρχου Πάρου, Μάρκου Κωβαίου, και των Προέδρων των Kοινοτήτων Λευκών και Κώστου, Ιωάννη Κονταράτου και Ειρήνης Ρούσσου.

Οι εργασίες κατασκευής ξεκινούν άμεσα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το δίκτυο θα ολοκληρωθεί πλήρως, σε 24 μήνες.

Στη σπουδαιότητα του έργου και τα οφέλη του για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, δηλώνοντας μεταξύ άλλων:

«Για εμάς στον Δήμο Πάρου, η υλοποίηση βασικών έργων υποδομής αποτελεί προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σήμερα μπαίνουν οι υπογραφές για την έναρξη ενός μεγαλόπνοου έργου, με ισχυρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα για το νησί αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων. Επισπεύδονται έτσι διαδικασίες, ενέργειες και εξελίξεις που εκκρεμούσαν για δεκαετίες. Η αποδοχή του φακέλου και των μελετών μας και η ένταξη του έργου, το οποίο ήταν και η πρώτη μας επιλογή,  στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο και ευχαριστώ θερμά, είναι μια σημαντική στιγμή στην υπόθεση της διαχείρισης αστικών λυμάτων, που θα βελτιώσει στο μέγιστο βαθμό την ποιότητα της ζωής όλων.»

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 173


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.