Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός ανάδειξης αναδόχου για την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Νάξου

Δημοσίευση: 09.08.2022, 14:14

Σε εξέλιξη βρίσκεται, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου εκπόνησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) της Νάξου, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 1.383.208 ευρώ. Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 12/08/2022. Το Πρόγραμμα εκπόνησης μελετών ΤΠΣ καταρτίστηκε με βάση το αίτημα που υπέβαλε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατόπιν της σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που είχε απευθύνει το ΥΠΕΝ. Η ολοκλήρωση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου των νησιών μας, το οποίο είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας,  είναι προτεραιότητά μας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός...
Ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Η συνολική μελέτη συνίσταται στις χωροταξικές και ρυθμιστικές μελέτες, σε πολεοδομικές, ρυμοτομικές, περιβαλλοντικές, μελέτες τοπογραφίας και υδραυλικών έργων καθώς και σε Γεωλογικές, Υδρογεωλογικές και Γεωφυσικές Μελέτες και Έρευνες.

Με τις πλήρεις και σύγχρονες μελέτες θα θεσπιστούν χρήσεις γης, όροι δόμησης, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθετήσεις ρεμάτων, περιοχές ειδικών αστικών κινήτρων, δίκτυα μεταφορών και κατασκευών κ.α. προστατεύοντας το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον καθώς και τη βιοποικιλότητα της Νάξου.

«Η ολοκλήρωση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου των νησιών μας, το οποίο είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας,  είναι προτεραιότητά μας. Με συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενταχθήκαμε στον σχεδιασμό του Υπουργείου για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια και δημοπρατήθηκε ένα σημαντικό έργο για την ανάπτυξη και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του τόπου μας, με χρηματοδότηση για τη νήσο Νάξο ύψους 1.383.208 € από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ευχαριστώ την πολιτική ηγεσία και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για την αποτελεσματική ολοκλήρωση των διαδικασιών», δήλωσε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, με αφορμή τη συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάθεση του Τ.Π.Σ.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 131


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.