"Η Άνδρος τίμησε τους Πλοιάρχους της Ακτοπλοΐας"

Δημοσίευση: 06.08.2022, 22:39
Τελευταία Ενημέρωση: 06.08.2022, 00:14

Ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης και ο Έπαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λάσκαρης, την Τρίτη το βράδυ 26 Ιουλίου, συνδιοργάνωσαν εκδήλωση προς τιμή των Πλοιάρχων της Ακτοπλοΐας και των Πλοιοκτητών των πλοίων που εξυπηρετούν την Άνδρο...

Η εκδήλωση έγινε στην κεντρική Πλατεία του Όρμου Κορθίου.

Είναι η πρώτη φορά που η τοπική αυτοδιοίκηση αναγνωρίζει την τεράστια προσφορά τους και τιμά τους ανθρώπους που καθημερινά μοχθούνε κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, για να μεταφέρονται άνθρωποι, οχήματα και εμπορεύματα από και προς το νησί και να κυλάει ομαλά η ζωή σε αυτό. 

Στο πρόσωπο των πλοιάρχων της ακτοπλοΐας  τιμήθηκε και κάθε μέλος των πληρωμάτων τους, αλλά και όλοι οι πλοίαρχοι του τόπου μας.

Στο πρόσωπο των πλοιοκτητών της ακτοπλοΐας τιμήθηκαν και όλοι οι πλοιοκτήτες τα πλοία των οποίων διασχίζουν τις θάλασσες και τους ωκεανούς.

"Ήταν μια εκδήλωση για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσοι συμβάλουν καθημερινά στην ομαλή ροή της ζωής του νησιού."

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκατοντάδες άτομα, δημιουργώντας ένα ρεκόρ προσέλευσης σε δημοτική εκδήλωση στον Όρμο Κορθίου.
Όλοι αυτοί που γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία έδειξαν έμπρακτα την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τους ναυτικούς μας.

Ο σύλλογος γυναικών Κορθίου πρόσφερε στους προσερχόμενους, μπουκαλάκια κρύο νερό,  κρασί και παραδοσιακό παστέλι.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τα καταστήματα Μασούτης και ΑΒ Βασιλόπουλος για την ευγενική χορηγία τους σε μπουκαλάκια νερό και αναλώσιμα, καθώς και τον Ν. Ντούρα για την τοποθέτηση της εξέδρας.

Όπως σημειώνεται, υπήρξαν και ορισμένοι που απουσίασαν, με το πρόσχημα ότι δεν τιμήθηκε η υπερπόντια ναυτιλία, παρά το ότι ο Δήμαρχος έχει δηλώσει πως ούτε στιγμή δεν ξεχνάμε την ποντοπόρο ακτοπλοΐα, που τόσα πολλά έχει προσφέρει στην Άνδρο μας και δεσμεύτηκε πως σε επόμενη εκδήλωση θα τιμηθεί και αυτή. 

Μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, απονεμήθηκαν Τιμητικές Διακρίσεις στους εκλιπόντες Πλοιάρχους της ακτοπλοΐας, τις οποίες  με συγκίνηση παρέλαβαν οι συγγενείς τους.

Βραβεύτηκαν για την ναυτοσύνη τους και τη συνεισφορά τους στην ευημερία του νησιού, οι εν ενέργεια και μη πλοίαρχοι της Ακτοπλοΐας μας, καθώς και οι πλοιοκτήτες των πλοίων της γραμμής. 

Τιμητικές Διακρίσεις απονεμήθηκαν επίσης, σε Συλλόγους, Ενώσεις και άτομα που υπηρετούν την Ανδριώτικη ναυτοσύνη και βοηθάνε με έργα και πράξεις το νησί. 

Άγγιξαν τις ψυχές όλων των παρευρισκόμενων, οι φορτισμένες με συναισθήματα και ενθουσιασμό, συγκινητικές δηλώσεις και ομιλίες των βραβευθέντων και απέδειξαν την σπουδαιότητα της πραγματοποίησης αυτής της εκδήλωσης.

Μετά τις βραβεύσεις, ξεκίνησε παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι με τον Νίκο Οικονομίδη στο βιολί και την ορχήστρα του να τον συνοδεύει. Τραγούδησε η Κυριακή Σπανού και χόρεψαν στην μέση της πλατείας, ο Χορευτικός Όμιλος Υδρούσας, ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου και ο χορευτικός σύλλογος Κορθίου. 

Το γλέντι συνεχίστηκε με τον κόσμο να χορεύει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, στον χώρο της εκδήλωσης και τους γύρω δρόμους.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 91


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.