Ο Ν. Συρμαλένιος κατέθεσε δύο αναφορές στη Βουλή για θέματα υγείας των μικρών νησιών των Κυκλάδων

Δημοσίευση: 31.07.2022, 18:02
Τελευταία Ενημέρωση: 31.07.2022, 18:17

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Συρμαλένιος, κατέθεσε δύο αναφορές στη Βουλή για τα φλέγοντα θέματα υγείας των μικρών νησιών των Κυκλάδων. Η πρώτη έχει θέμα: «Συνθήκες μεταφοράς ασθενών κατοίκων των μικρών Κυκλαδονήσων με το μικρό σκάφος ΚΕΡΑΣ». Η δεύτερη έχει θέμα: «Υπέρβαση ωραρίου και παράτυπα υπερβολικές εφημερίες στο ΠΠΙ Σερίφου»...
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

«Συνθήκες μεταφοράς ασθενών κατοίκων των μικρών Κυκλαδονήσων με το μικρό σκάφος ΚΕΡΑΣ»

Ο βουλευτής κατέθεσε αναφορά με επισυναπτόμενη την επιστολή του Συνδέσμου Αμοργίνων, καθώς και την αναφορά-καταγγελία από τον κύριο Ευάγγελο Μενδρινό, σχετικά με την ανεπάρκεια των συνθηκών υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων των μικρών Κυκλαδονήσων, όταν μάλιστα χρειάζονται να μεταφερθούν επειγόντως με το μικρό σκάφος "ΚΕΡΑΣ" σε άλλα νησιά για αξιολόγηση του περιστατικού.

Δείτε εδώ τα έγγραφα

«Υπέρβαση ωραρίου και παράτυπα υπερβολικές εφημερίες στο ΠΠΙ Σερίφου»

Ο βουλευτής κατέθεσε το έγγραφο του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Π.Ι.) Σερίφου, με θέμα: «Υπέρβαση ωραρίου και παράτυπα υπερβολικές εφημερίες», που απευθύνεται προς τον Υπουργό Υγείας, τον Διοικητή και Υποδιοικητή της 2ης ΔΥΠΕ καθώς και τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας Νομού Κυκλάδων, και με το οποίο ενημερώνουν τους παραπάνω ότι από το Σάββατο 26/07/2022 και εξής οι παράτυπες εφημερίες και η υπέρβαση του ωραρίου εργασίας θα γίνεται μόνο με «εντέλλεσθε» από την προϊσταμένη αρχή.

Σύμφωνα με την επιστολή, σε προηγούμενα αιτήματα του το ΠΠΙ Σερίφου είχε ενημερώσει για τις ελλείψεις προσωπικού την θερινή περίοδο. Στο ΠΠΙ Σερίφου υπηρετούν μόνο ένας ειδικευμένος ιατρός και δύο αγροτικοί σε μια περίοδο που στο νησί βρίσκονται καθημερινά 7000 – 8000 επισκέπτες και μόνιμοι κάτοικοι.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν στο έγγραφο: «Δυστυχώς καλούμαστε καθημερινά να εφημερεύουμε παράνομα με εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτοι και εκτεθειμένοι σε δυνητικά ιατρικά λάθη, κάτι που θεωρούμε άκρως επικίνδυνο για τnν ασφάλεια των ασθενών αλλά και την δική μας. Γνωρίζει την παραπάνω παρατυπία το υπουργείο υγείας, το νομικό τμήμα της ΔΥΠΕ και ο εισαγγελέας; Είμαστε νομικά καλυμμένοι για οποιοδήποτε ιατρικό λάθος;»

Δείτε εδώ τα έγγραφα

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 79


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.