"Η Σύρος που αξίζουμε": Έντονη κριτική στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου για το ζήτημα δειγματοληψίας ιζημάτων Λιμένα Ερμούπολης

Δημοσίευση: 27.07.2022, 14:24

Έντονη κριτική ασκεί η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας "Η Σύρος που αξίζουμε" στην πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου. Σε συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στο Δ.Λ.Τ. Σύρου την Τρίτη 27 Ιουλίου για τη λήψη απόφασης περί «δειγματοληψίας ιζημάτων λιμένα Ερμούπολης» ζήσαμε για άλλη μια φορά το «θέατρο του παραλόγου», αναφέρει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας σε ανακοίνωσή της. Ενημερώνει δε τους δημότες, ότι έχει δοθεί παραγγελία για τη διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης από τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα γιατί η Πρόεδρος του ΔΛΤ Σύρου δεν έχει συμμορφωθεί ακόμα...

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης "Η Σύρος που αξίζουμε":

"Δεν είναι δυνατόν, για άλλη μια φορά, η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, κα. Κανδιώ Μαραγκού, σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που μάλιστα έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου-Ερμούπολης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έπειτα από υποβολή επίκαιρων ερωτήσεων βουλευτών, στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Σύρο τον περασμένο Μάρτιο και στις συζητήσεις της τοπικής κοινωνίας, να μην μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Σε χθεσινή συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στο Δ.Λ.Τ. Σύρου για τη λήψη απόφασης περί «δειγματοληψίας ιζημάτων λιμένα Ερμούπολης» ζήσαμε για άλλη μια φορά το «θέατρο του παραλόγου». Από τον Φεβρουάριο του 2020, η αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος από τη διοίκηση του Δήμου και του Δ.Λ.Τ. Σύρου χαρακτηρίζεται από ερασιτεχνισμό, κακό χειρισμό, διάλυση, αντίφαση, ασυνεννοησία, ανευθυνότητα και ευθυνοφοβία, τα οποία συνθέτουν μια εικόνα πανικού και έλλειψης στρατηγικής, με σημείο αναφοράς το λιμάνι της Ερμούπολης. 

Από τη μια ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δ.Λ.Τ. Σύρου εγγράφως δηλώνει ότι η διενέργεια αυτοψίας (δειγματοληψία, έλεγχος) στον λιμένα της Σύρου, προκειμένου να διαπιστωθεί το ρυπαντικό φορτίο των ιζημάτων του πυθμένα, αποτελεί αρμοδιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και όχι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, δεδομένου ότι η εν λόγω αρμοδιότητα άλλωστε δεν προβλέπεται στους καταστατικούς σκοπούς του Δ.Λ.Τ. Σύρου και άρα πιθανή πληρωμή μιας τέτοιας αυτοψίας θα επιφέρει καταλογισμό των ποσών που δαπανήθηκαν, κι από την άλλη, ταυτόχρονα, η Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Σύρου, κα. Κανδιώ Μαραγκού, ρωτά το ΕΛΚΕΘΕ αν κρίνεται αναγκαία και σκόπιμη ή μη μια επιπρόσθετη δειγματοληψία — αυτοψία — έλεγχος ιζημάτων του λιμένα Ερμούπολης της Σύρου από το Δ.Λ.Τ. Σύρου, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ρυπαντικό φορτίο των ιζημάτων του πυθμένα.

Επιπρόσθετα το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ.Λ.Τ. Σύρου δηλώνει εγγράφως ότι διαθέτει μόνο έναν υπάλληλο συγκεκριμένης ειδικότητας, ως εκ τούτου δεν υφίσταται δυνατότητα, ούτε σχετική γνώση για την πραγματοποίηση δειγματοληψίας και ελέγχου ιζήματος του βυθού του λιμένος από την υπηρεσία. 

Τα παραπάνω υποδηλώνουν την πλήρη αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δ.Λ.Τ. Σύρου για το συγκεκριμένο ζήτημα με αποκλειστική ευθύνη της προέδρου του, κας. Κανδιώς Μαραγκού, η οποία, για άλλη μια φορά, πρώτα με τη δειγματοληψία της Aegean Rebreath το 2019, αλλά και τώρα με τη δειγματοληψία του ΕΛΚΕΘΕ το 2022, ποιεί την νήσσαν, για διάφορες ενέργειες που γίνονται στον βασικότερο χώρο ευθύνης της που είναι ο λιμένας της Ερμούπολης.

Έπειτα από τόσες παλινωδίες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 2,5 χρόνια, ας μας ξεκαθαρίσει επιτέλους η κα Μαραγκού: Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου είναι τελικά αρμόδιο για το λιμάνι της Ερμούπολης, ή έχει αρμοδιότητα μόνο για τους χώρους της χερσαίας ζώνης λιμένα; Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι έχει δοθεί παραγγελία για τη διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης από τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου κι αναρωτιόμαστε γιατί η κα. Πρόεδρος του ΔΛΤ Σύρου δεν έχει συμμορφωθεί ακόμα;"

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 70


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.