«Συνθήκες γαλέρας και άβατο στο αεροδρόμιο της Ρόδου»

Δημοσίευση: 27.07.2022, 10:45
Τελευταία Ενημέρωση: 27.07.2022, 11:17

Άθλιες εργασιακές συνθήκες βιώνουν οι εργαζόμενοι στο Αεροδρόμιο της Ρόδου, σύμφωνα με καταγγελίες που έρχονται καθημερινά στο Παράρτημα Δωδεκανήσου του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», όπως επισημαίνεται σε καταγγελτική ανακοίνωση του σωματείου. Σύμφωνα με αυτές, οι εργαζόμενοι (security, handling, καθαριότητα, εμπορικά καταστήματα κ.α) είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται καθημερινά και αδιάκοπα δίχως ρεπό έως και 12 ώρες σε συνθήκες συνεχούς πίεσης λόγω της αυξημένης κίνησης του αεροδρόμιου, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού χωρίς να τηρούνται τα βασικά που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία...
(Φωτογραφία αρχείου)

Από τις καταγγελίες των εργαζομένων - μελών του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» που φτάνουν, όπως επισημαίνεται, καθημερινά στη συνδικαλιστική τους οργάνωση, αλλά και από αυτά που έχουν διαπιστώσει ιδίοις όμμασι καταγγέλλουν τα παρακάτω:

    • Εργασία για περισσότερες από δώδεκα ώρες συνεχόμενα και καθημερινά υπό συνθήκες εργασιακής εντατικοποίησης.
    • Να μην τηρείται το 11ωρο ξεκούρασης που προβλέπεται από το νόμο μεταξύ βαρδιών.
    • Να μην τηρούνται οι προβλεπόμενες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για το σύνολο των εργαζομένων.
    • Εργασία σε δυο και τρία πόστα, με συναδέλφισσες και συνάδελφους να καλούνται να δουλέψουν σπαστό ωράριο ακόμα και «τρίσπαστo» προκειμένου να βγει η δουλειά χωρίς να έχουμε φτάσει ακόμα στο πικ της σεζόν.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», τονίζει πως η ιδιωτικοποίηση του Αεροδρόμιου έφερε το άβατο απ’ ότι φαίνεται και για τους  για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καθότι όπως οι ίδιοι οι ελεγκτές του ΣΕΠΕ ισχυρίζονται, χρειάζεται ενημέρωση και ειδική άδεια από την εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο ώστε να γίνει έλεγχος.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» καλεί τη διοίκηση του Αεροδρομίου της Ρόδου να συμμορφωθεί με τα προβλεπόμενα στην εργατική νομοθεσία και να σεβαστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, τόσο η ίδια ως απώτερος εργοδότης, όσο και οι εργολαβικές εταιρείες που με την άδεια της έχουν εγκατασταθεί και επιβάλλουν τέτοιες εργασιακές συνθήκες.  

"Σε αντίθετη περίπτωση το Σωματείο μας θα προβεί σε κινητοποιήσεις στο χώρο του αεροδρομίου ώστε να διασφαλιστούν τ’ αυτονόητα."

"Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της περιοχής ΙΚΑ και ΣΕΠΕ, σε συνεννόηση με το Σωματείο μας και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου, να προβούν άμεσα σε ελέγχους εντός των επιχειρήσεων του αεροδρομίου. Οι αστυνομικές αρχές οφείλουν να ελέγξουν άμεσα όλα όσα μας πληροφορούν οι ελεγκτές, ότι υπάρχει σοβαρότατη καθυστέρηση στην είσοδο των ελεγκτών -σε βαθμό παρεμπόδισης- από τη διοίκηση του Αεροδρομίου. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, η Ελληνική Αστυνομία θα πρέπει να διευκολύνει την απρόσκοπτη και άμεση είσοδο των ελεγκτών στους χώρους του αεροδρομίου, ώστε ο έλεγχος να μην χάνει το στοιχείο του αιφνιδιασμού."

Τέλος, καλούν τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση. "Να έρθουν τώρα σε επαφή με Παράρτημα Δωδεκανήσου του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», που στεγάζεται στον 1ο όροφο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου στην οδό Στεφάνου Καζούλη 30 τηλ. επικοινωνίας 22410-24730, προκειμένου να βάλουμε μαζί φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία. Εγγυόμαστε και διασφαλίζουμε στο 100% την ανωνυμία των καταγγελλόντων – μελών μας. Τώρα είναι η ώρα για αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα κατοχυρώνουν τους εργαζόμενους απέναντι σε τέτοια ζητήματα, μετά το πέρας της σεζόν θα είμαστε απλά μερικοί ακόμα αριθμοί που οι περισσότεροι εξ αυτών θα μείνουν έξω και από το ταμείο ανεργίας."

"Κανένας εργαζόμενος μόνος του!!", υπογραμμίζει καταλήγοντας ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων "Η ΕΝΩΣΗ" - Τοπικό Παράρτημα Ν. Δωδεκανήσου.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 131


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.