Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει το Ίδρυμα Νεστορίδη για τη δημιουργία Μονάδας Φροντίδας Απόρων Ηλικιωμένων

Δημοσίευση: 20.07.2022, 20:49

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επιδεικνύοντας εμπράκτως τη φροντίδα της για τα νησιά και τις υποδομές τους, παρέχει την τεχνική της στήριξη σε ένα μεγάλο αριθμό έργων άλλων φορέων, εκτός αυτών της αρμοδιότητάς της. Σε αυτό το πλαίσιο, υπεγράφη, το μεσημέρι της Τρίτης 19 Ιουλίου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, της Προέδρου του Κέντρου Πρόνοιας της Περιφέρειας, Μαρίας Κορακάκη και του Προέδρου του ιδρύματος «Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδη» Ευαγόρα Νικολάου, παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστου Ευστρατίου, με θέμα τη «διαμόρφωση υφιστάμενου χώρου στη Δομή ΑμεΑ Ενηλίκων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στα Κολύμπια της Ρόδου, σε μονάδα φροντίδας απόρων ηλικιωμένων ανθρώπων»...

Την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης θα ακολουθήσει εντός του προσεχούς διαστήματος η δημοπράτηση του έργου που θα προσφέρει στέγη και φροντίδα στους ανθρώπους που την χρειάζονται περισσότερο στο κοινωνικό σύνολο.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι το έργο αποκατάστασης και επανάχρησης τμήματος του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Κολύμπια της Ρόδου και στο οποίο στεγάζεται το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να διαμορφωθεί σε μονάδα φροντίδας απόρων ηλικιωμένων. 

Φορέας υλοποίησης του έργου ορίζεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία αναλαμβάνει τη διεξαγωγή της διαδικασίας σύναψης, εποπτείας και επίβλεψης της δημόσιας σύμβασης, την παρακολούθηση του έργου και την παράδοσή του στο ίδρυμα. 

Η δε συνολική δαπάνη του έργου, που ανέρχεται στο ποσό των 600.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννης και Πάολα Νεστορίδη». Βάσει της προγραμματικής σύμβασης, ορίζεται ότι η καταβολή του ποσού θα γίνεται τμηματικά από το Κοινωφελές ίδρυμα, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών του έργου και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά του. 

"Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Ιδρύματος "Ιωάννη & Πάολα Νεστορίδη" κ. Ευαγόρα Νικολάου και την Πρόεδρο του Κέντρου Πρόνοιας Νοτίου Αιγαίου κ. Μαρία Κορακάκη, για την κοινωνική τους ευαισθησία και δράση και βεβαίως για την εμπιστοσύνη τους στην Περιφέρεια μας. Δεν έχουμε ποτέ αρνηθεί την βοήθεια μας σε δράση προστιθέμενης αξίας για την κοινωνία και βεβαίως στηρίζουμε την πρωτοβουλία της διοίκησης του Ιδρύματος Νεστορίδη στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που το ίδιο εμπνεύστηκε και χρηματοδοτεί", δήλωσε ο Περιφερειάρχης κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 150


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.