Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη στην Κύθνο

Δημοσίευση: 18.07.2022, 16:16

Στην Κύθνο μετέβη τη Δευτέρα 18 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, προκειμένου να παραστεί στην τελετή της παράδοσης του ιστορικού ΞΕΝΙΑ και των δύο ιαματικών πηγών "Κάκκαβος" και "Άγιοι Ανάργυροι" στην περιοχή Λουτρά, στον Ισραηλινό επιχειρηματία κ. Avraham Ravid από το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ. Με την παράδοση του ΞΕΝΙΑ  και των  ιαματικών πηγών, ανοίγονται πλέον νέες αναπτυξιακές προοπτικές για το νησί, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λεονταρίτης...
(Από Α) Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο Έπαρχος Κέας - Κύθνου, Γιάννης Ευαγγέλου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος

Μετά από άκαρπες προσπάθειες πολλών ετών και ανολοκλήρωτους δημόσιους διαγωνισμούς το εμβληματικό ξενοδοχείο μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς για το νησί της Κύθνου αλλά και την  Ελλάδα, απέκτησε για 99 έτη ο κ. Avraham Ravid με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού αλλά και την ένταξή του στο διεθνές τουριστικό περιβάλλον.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου "Ξενία Κύθνου" παρέστησαν επίσης ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β', ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Έπαρχος Κέας - Κύθνου, Γιάννης Ευαγγέλου και ο Δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης.

Κατά το τέλος της εκδήλωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δήλωσε σχετικά:

«Είναι πολύ σημαντικό κάθε νησί μας να αναδεικνύει τα πλεονεκτήματά του και να αποκτά ταυτότητα. Η Κύθνος μπαίνει δυναμικά πλέον στον χάρτη του θεματικού τουρισμού και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Με την παράδοση σήμερα του ΞΕΝΙΑ  και των  ιαματικών πηγών, ανοίγονται πλέον νέες αναπτυξιακές προοπτικές για το νησί. 
Η υλοποίηση του μεγαλόπνοου επενδυτικού σχεδίου, θα αναδείξει την Κύθνο  ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί ο κ. Λεονταρίτης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο κ. Σταμάτη Γαρδέρη και θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο γήπεδο του νησιού, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα περαιτέρω βελτίωσής του με την τοποθέτηση εξέδρας.

Επίσης, πραγματοποίησε επίβλεψη στα έργα που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο νησί και  επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο  Κύθνου που βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων με χρηματοδότηση από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας και του οποίου η επικείμενη λειτουργία  αναμένεται να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο νησί.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 110


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.