Γ. Βρούτσης: «Σήμερα η Κύθνος γυρίζει σελίδα. Ξεκινά η αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών του Ξενία Κύθνου»

Δημοσίευση: 18.07.2022, 12:07
Τελευταία Ενημέρωση: 18.07.2022, 12:19

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης του ξενοδοχείου «Ξενία Κύθνου» και των εγκαταστάσεων χρήσης των ιαματικών πηγών «Άγιοι Ανάργυροι» και «Κάκκαβος» στην εταιρεία Xenia Kythnos, που πλειοδότησε στη σχετική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ με την ΕΤΑΔ. "Διακατέχομαι από αισθήματα συγκίνησης, γιατί η υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, είναι αποτέλεσμα πολλών προσπαθειών και μεγάλων αγώνων. H αξιοποίηση του ξενοδοχείου «Ξενία Κύθνου», αποτελεί μια εμβληματική επένδυση και μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης", επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Βρούτσης...

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου «Ξενία Κύθνου», στον οικισμό Λουτρά Κύθνου και παρέστησαν ο Μητροπολίτης Σύρου -Τήνου – Άνδρου – Κέας – Μήλου - Δήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β΄, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Έπαρχος Κέας-Κύθνου, Γιάννης Ευαγγέλου, ο Δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης και πλήθος κόσμου. 

Σημειώνεται, ότι η Κύθνος διαθέτει μακρά ιστορία στις ιαματικές πηγές και την λουτροθεραπεία, ενώ τα σχέδια του συγκροτήματος των ιαματικών λουτρών, επιμελήθηκε ο βασιλικός αρχιτέκτονας Christian Hansen το 1836. Από το 1845, η βασίλισσα Αμαλία μετέβαινε για λουτροθεραπεία στο νησί.

Με αφορμή την εκδήλωση ο κ. Βρούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Κύθνο. Διακατέχομαι από αισθήματα συγκίνησης, γιατί η υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, είναι αποτέλεσμα πολλών προσπαθειών και μεγάλων αγώνων. Πρώτα και κύρια του Δημάρχου κ. Σταμάτη Γαρδέρη, αλλά και πολλών άλλων που συνέβαλαν καίρια ώστε να φτάσουμε στην πραγματοποίηση ενός μεγάλου στόχου, που φαινόταν άπιαστος. Προσωπικά, ως Υπουργός αλλά και ως βουλευτής του Νομού Κυκλάδων επί 15 συναπτά έτη, ένιωθα και εγώ την αγωνία και συμμετείχα όλα αυτά τα χρόνια στην κοινή προσπάθεια των κατοίκων του νησιού. H αξιοποίηση του ξενοδοχείου «Ξενία Κύθνου», αποτελεί μια εμβληματική επένδυση και μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, με την οποία το νησί μας γυρίζει σελίδα. Η πλειοδότρια εταιρεία θα προβεί στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ξενοδοχείου Ξενία, καθώς επίσης και των δύο Ιαματικών Πηγών, «Κάκαβος» και «Άγιοι Ανάργυροι», με σκοπό την ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής. Κάτι που θα γίνει στο πλαίσιο πάντα του σεβασμού της ιστορικότητας του κτιρίου, αλλά και του φυσικού κάλλους και των αναγκών της περιοχής."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 63


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.