Η Περιφέρεια ενεργοποιεί τους ΤΟΕΒ σε Απολακκιά και Πάρο

Δημοσίευση: 11.07.2022, 14:18
Τελευταία Ενημέρωση: 11.07.2022, 14:25

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε να μεταφέρει την αρμοδιότητα για την λειτουργία και εποπτεία των φραγμάτων από τους Δήμους στις Περιφέρειες. Τα φράγματα των νησιών εντάχθηκαν στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα ανατέθηκε από τον Περιφερειάρχη στον τότε Αντιπεριφερειάρχη και σήμερα εντεταλμένο στον Πρωτογενή Τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη να «τρέξει» τα θέματα για την λειτουργία των ΤΟΕΒ (Τομέων Οργάνωσης Εγγείων Βελτιώσεων)...

Από την πρώτη στιγμή, όπως επισημαίνεται, η Περιφέρεια ενδιαφέρθηκε να αποκτήσουν οι ΤΟΕΒ προσωρινή διοίκηση, έτσι ώστε να αποκτήσουν νομική, φορολογική και λογιστική υπόσταση, προκειμένου να μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα συντήρησης κι επέκτασης των δικτύων άρδευσης.

Με την συνεχή πίεση και ενασχόλησή του ο κ. Ζαννετίδης όρισε προσωρινές διοικήσεις, οι οποίες έχουν ξεκινήσει την λειτουργία τους και οδεύουν σε γενική συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου, που θα έχει πλέον την ευθύνη λειτουργία των ΤΟΕΒ. Ήδη, η προσωρινή διοίκηση του ΤΟΕΒ Απολακκιάς έχει εντάξει στο δυναμικό της νομική, λογιστική και διοικητική υποστήριξη με τους αναγκαίους υδρονομείς, οι οποίοι έχουν την ευθύνη της καταγραφής των καλλιεργειών από τους αγρότες.

Στόχος της Περιφέρειας είναι η συντήρηση κι επέκταση του δικτύου άρδευσης και σε άλλες γεωργικές περιοχές. Με τις παρεμβάσεις αυτές η περιφερειακή αρχή επιχειρεί να δώσει τέλος, αφενός στις προηγούμενες καταστάσεις ανυπαρξίας των τοπικών διοικήσεων και αφετέρου να νομιμοποιηθεί η λειτουργία τους, προκειμένου να ξεκινήσουν παρεμβάσεις συντήρησης κι επέκτασης των δικτύων τους.

Σημειώνεται, ότι η συνεργασία της Περιφέρειας με τις τοπικές διοικήσεις σε Απολακκιά και Πάρο, αλλά και με τους Δήμους και τις ΔΕΥΑ τους, είναι σε πολύ καλό σημείο και έχει ορατά αποτελέσματα τόσο στη Ρόδο όσο και στην Πάρο.

Σχετικά με τις εξελίξεις αυτές ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και εντεταλμένος στον πρωτογενή τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε:

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια εκσυγχρονισμού των ΤΟΕΒ με το να έχουν νομική, λογιστική, και διοικητική υπόσταση προκειμένου να μπορέσουμε να εντάξουμε και να διαθέσουμε πόρους για συντήρηση και επέκταση των δικτύων άρδευσης προς όφελος των παραγωγών για την δραστηριοποίηση και άλλων περιοχών γύρω από τα φράγματα».

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 97


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.