Το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού επισκέπτεται την Αμοργό!

Δημοσίευση: 06.07.2022, 20:06
Τελευταία Ενημέρωση: 06.07.2022, 20:08

Το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού επισκέπτεται την όμορφη Αμοργό! Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Καταπόλων, στις 6 Ιουλίου 2022, 7.30 μ.μ., σε συνεργασία με το Δήμο Αμοργού...

"Σε μια προσπάθεια να διαδώσουμε το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ταξιδέψαμε στο νησί της Αμοργού με την πλούσια πολιτιστική ζωή. Εκεί, θα ενημερώσουμε τους πολιτιστικούς και δημιουργικούς οργανισμούς του νησιού – αλλά και των άλλων νησιών των Κυκλάδων – για το πώς μπορούν να συνεργαστούν με άλλους ομοειδείς ή μη φορείς από ένα σύνολο περίπου 40 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, ώστε να δημιουργήσουν ένα διακρατικό σχέδιο συνεργασίας (project). Επίσης, την επόμενη ημέρα, στις 7 Ιουλίου 2022, θα συζητήσουμε μαζί τους πιθανές ιδέες που έχουν και πώς αυτές μπορούν να υλοποιηθούν, στο πλαίσιο του Προγράμματος."

Αν είστε φεστιβάλ, πολιτιστικός σύλλογος, επαγγελματίας του πολιτισμού, ασχολείστε με τη μόδα, το design, τον πολιτιστικό τουρισμό, ελάτε να μάθετε πώς θα πάρετε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για διακρατικές συνεργασίες.

Στην εκδήλωση συμμετέχει και η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για να παρουσιάσει στους ενδιαφερόμενους φορείς που διαχειρίζονται μουσεία τη διαδικασία της Αναγνώρισης-Πιστοποίησης, μία θεσμοθετημένη διαδικασία (ενταγμένη σε έργο ΕΣΠΑ2014-2020) που ενθαρρύνει μουσεία να αυτοαξιολογηθούν και  να εντοπίσουν  τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση στις διάφορες πτυχές της οργάνωσης και λειτουργίας τους.

Επίσης, θα ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς για την εφαρμογή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της ¶υλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ελλάδα (UNESCO2003). Θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες  επιχορήγησης δράσεων για τη μελέτη, διαφύλαξη και ανάδειξη στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και μουσειακών-εκπαιδευτικών δράσεων μέσω των Προσκλήσεων του ΥΠΠΟΑ.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 174


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.