ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Μεταφορικό Ισοδύναμο: Στάση πληρωμών, για πόσο ακόμα;

Δημοσίευση: 03.07.2022, 13:54

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της πως έγινε πράξη η τρίτη κατά σειρά αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μέσα στο 2022, με αποτέλεσμα οι διακοπές προς τα νησιά μας για τους Έλληνες επισκέπτες να γίνονται από δύσκολες έως απαγορευτικές αλλά και οι μετακινήσεις των νησιωτών ακόμα ακριβότερες, προσθέτει πως ήδη μπαίνουμε στον 10ο μήνα απλήρωτων εισιτηρίων προς τους πολίτες των νησιών μας μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου από το Υπουργείο Ναυτιλίας (01/10/21)...
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων, υπογραμμίζει:

"Σήμερα, μπαίνουμε στον 7ο μήνα απλήρωτων επιδοτούμενων καυσίμων προς τους πολίτες των νησιών που έχουν ενταχθεί στο μέτρο (01/01/22).

Σήμερα, εξακολουθεί να παραμένει απλήρωτο το Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων του Β’ εξαμήνου του 2021, ενώ έχουμε ήδη κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, με την ακρίβεια να χτυπάει την πόρτα όλων των νοικοκυριών, πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα στη λειτουργία του μέτρου προς τη νησιωτική Ελλάδα. Να επανέλθει η λειτουργία όπως τη γνωρίσαμε το 2018, με τις πληρωμές να γίνονται μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά όρια και όχι αυθαίρετα όποτε και όπως βολεύει το Υπουργείο Ναυτιλίας και την κυβέρνηση.

Σήμερα, επιβάλλεται να επεκταθεί το μέτρο με βάση τον σχεδιασμό που υπήρχε το 2018, με την ένταξη όλων των νησιών στην επιδότηση καυσίμων στην αντλία, με κατάργηση του κανόνα de minimis για τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν τα βενζινάδικα για τα ποσά αυτά, όπως ακριβώς όρισε η ΕΕ με απόφασή της τον Ιούνιο του 2022, κάνοντας σαφή λόγο περί νησιωτικότητας.

Σήμερα, επιβάλλεται να επεκταθεί το μέτρο και προς τους πολίτες της ηπειρωτικής Ελλάδας, προσφέροντάς τους συγκεκριμένο αριθμό επιδοτούμενων εισιτηρίων προς τα νησιά μας, δίνοντας έτσι κίνητρο στον εσωτερικό τουρισμό.

Σήμερα, επιβάλλεται να επανέλθει η ανά 4μηνο υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων (και όχι ανά 6μηνο που ισχύει τώρα) και η άμεση πληρωμή τους ώστε τα μαγαζιά να μπορούν να μειώνουν τις τιμές των προϊόντων στο ράφι, προς όφελος των νησιωτών και των επισκεπτών μας.

Σήμερα, επιβάλλεται να αξιοποιηθεί το νέο μέτρο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης σε όποιες επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί για την ακόμα πιο άμεση εκκαθάριση των επιδοτήσεων που τους αναλογούν.

Για να γίνουν όλα τα παραπάνω σήμερα, θα έπρεπε να είχε απαλλαγεί ο τόπος μας χθες από τη χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύντομα όμως θα γίνει αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα επαναφέρει, όπως έχει δεσμευτεί απέναντι στους νησιώτες, την κανονικότητα στο Μεταφορικό Ισοδύναμο και θα κάνει πράξη την επέκταση του μέτρου όπως είχε ήδη από το 2018 προγραμματίσει", τονίζει καταλήγοντας η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κυκλάδων.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 154


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.