Κύθνος: Χωρίς ειδικευμένο γιατρό εδώ και 5 χρόνια, επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στο νησί

Δημοσίευση: 30.06.2022, 21:19
Τελευταία Ενημέρωση: 30.06.2022, 21:28

Την Κύθνο επισκέφθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Συρμαλένιος, το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη 28 και 29 Ιουνίου. Την Τρίτη προσκεκλημένος από το Δήμο και τη Δημοτική Κοινότητα της Δρυοπίδας, παρέστη στον Εσπερινό στη Μητρόπολη των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και στο Θερμιώτικο πανηγύρι που επακολούθησε...

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου μαζί με τον συντονιστή της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Γιώργο Ηλιού συναντήθηκε στο Δημαρχείο με το Δήμαρχο Σταμάτη Γαρδέρη, τους Αντιδημάρχους Αντώνη Κοκιασμένο και Δημήτρη Κουτούλια, καθώς και με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Χώρας Γιώργο Βογιατζή. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα βασικά ζητήματα που απασχολούν το νησί.

"Ενημερωθήκαμε για την απόκτηση των ιαματικών λουτρών και του Ξενία από ισραηλινό επιχειρηματία τα οποία ανήκαν στο ΤΑΙΠΕΔ, για την ολοκλήρωση των μελετών για τις εγκαταστάσεις των βιολογικών καθαρισμών της Χώρας και της Δρυοπίδας καθώς και του αποχετευτικού δικτύου του Μέριχα, για την επικείμενη ανάθεση της εκπόνησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου."

Κρίσιμο θέμα που παραμένει άλυτο, είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, τόσο λόγω της έλλειψης βαρύτητας στην εντοπιότητα στα κριτήρια προσλήψεων του ΑΣΕΠ, όσο και η απαγόρευση υποβολής αιτήσεων στους ενδιαφερόμενους για τα οκτάμηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ, εφόσον είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα. "Λες και οι ενδιαφερόμενοι σε ένα μικρό νησί, είναι τόσοι πολλοί που μπορούν να εναλλαχθούν….Αποτέλεσμα, ο Δήμος να δικαιούται 18 υπαλλήλους και να προσλαμβάνει μόνο 3."

Στη συνέχεια ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, όπου συναντήθηκε με δύο αγροτικούς γιατρούς και με τη μοναδική νοσηλεύτρια. Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο νησί 4 αγροτικοί γιατροί και οι τέσσερεις γυναίκες, αλλά πολύ σύντομα θα παραμείνουν δύο, λόγω επικείμενης αποχώρησης των άλλων δύο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κάλυψη και του Ιατρείου της Χώρας.

Στη συζήτηση εκδηλώθηκε από την πλευρά των αγροτικών γιατρών η απόγνωση τους, κυρίως για την έλλειψη ειδικευμένου και έμπειρου γιατρού, οργανική θέση που παραμένει ακάλυπτη εδώ και 5 χρόνια. Είναι προφανές, ότι ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο που  πληθαίνουν τα δύσκολα περιστατικά, η αντιμετώπισή τους από τους αγροτικούς γιατρούς, παρά την τεράστια και φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλουν, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την έλλειψη ειδικευμένου γενικού γιατρού. Επιπλέον ακόμα και για την αντιμετώπιση των έκτακτων διακομιδών, υπάρχει ένας μόνο οδηγός - διασώστης ασθενοφόρου που δεν επαρκεί, με αποτέλεσμα να εκτελεί χρέη δεύτερου οδηγού ένας εκ των αντιδημάρχων. Τέλος η μοναδική νοσηλεύτρια, εκτελεί άτυπα χρέη θυρωρού, τηλεφωνήτριας, γραμματέα κλπ.

Από την πλευρά μας, επαναλάβαμε για μια ακόμα φορά την ανάγκη ισχυρής ενίσχυσης του δημόσιου ΕΣΥ και βεβαίως την αναγκαιότητα άμεσης θεσμοθέτησης κινήτρων, έτσι ώστε οι προκηρύξεις προσλήψεων να μην παραμένουν άγονες, σημειώνει ο Νίκος Συρμαλένιος.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 131


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.