Ξεκίνησε η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πάρου

Δημοσίευση: 29.06.2022, 16:12
Τελευταία Ενημέρωση: 29.06.2022, 16:25

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του Επάρχου Πάρου, Κώστα Μπιζά, για την ίδρυση παραρτήματος Κοινωνικού Παντοπωλείου Π.Ε. Κυκλάδων στην Πάρο, με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας. Σε συνέχεια της παραπάνω απόφασης αφού πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες που προβλέπονταν, όπως η ενημέρωση του κοινού, η συλλογή και η αξιολόγηση των αιτήσεων, ξεκίνησε η πρώτη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πάρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις 24 Ιουνίου 2022. Δείτε πληροφορίες για την ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο...

Βασικό κριτήριο ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι το εξής:

Ατομικό ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ, αυξανόμενο κατά 1.800 ευρώ για κάθε προστατευόμενο ή συνοικούν μέλος και κατά 3.500 ευρώ για άτομο με αναπηρία 67% (είτε μοναχικό, είτε προστατευόμενο) και κατά 7.000,00 ευρώ για άτομο με αναπηρία 80% και (είτε μοναχικό, είτε προστατευόμενο).

Δείτε εδώ αναλυτικά τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Η διαδικασία ένταξης νέων δικαιούχων είναι διαρκώς εφικτή εφόσον κατατεθεί η σχετική αίτηση (επισυνάπτεται), στο Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Πάρου (τηλ. για προγραμματισμένο ραντεβού 22843 61227) που βρίσκεται στο Αγροκήπιο Παροικίας και εφόσον πληρούνται τα κριτήρια ένταξης.

Οι δικαιούχοι συμπολίτες μας θα μπορούν μία φορά κάθε μήνα να προσέρχονται, κατόπιν τηλεφωνικής ειδοποίησης, οι ίδιοι ή τα άτομα τα οποία έχουν εξουσιοδοτήσει, για να παραλάβουν βασικά είδη διατροφής, κατά τις ώρες 10:00-14:00 από το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Πάρου.

«Η λειτουργία του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΠΑΡΟΥ στην Π.Ε. Πάρου ( Πάρος και Αντίπαρος ) έχει ως σκοπό την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού, αλλά και επιχειρήσεων, με στόχο τη συμμετοχή τους στα προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.

Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία ενός πλέγματος κοινωνικής προστασίας, μέσω του οποίου θα καλύπτονται πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων, ώστε να καταστεί εφικτή η με αξιοπρεπείς όρους επανένταξη και επανασύνδεσή τους με τον κοινωνικό ιστό», δήλωσε ο Έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου, Κώστας Μπιζάς.

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 118


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.