Ευρωπαϊκή διάκριση για μαθητές από τη Ρόδο
Δημοσίευση: 25.06.2022, 15:09
Τελευταία Ενημέρωση: 25.06.2022, 15:14

Η ομάδα είχε νωρίτερα κατακτήσει την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής «CanSat in Greece» 2022.
Οι διαγωνισμοί CanSat απευθύνονται σε μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες και στόχος τους είναι η εξοικείωση με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο. Κάθε ομάδα καλείται να κατασκευάσει έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού με σκοπό να εκτελέσει κάποια αποστολή. Ο δορυφόρος αυτός εκτοξεύεται σε υψόμετρο 1 χιλιομέτρου και κατά την προσγείωσή του εκτελεί την αποστολή που έχει επιλέξει η κάθε ομάδα.
Ο πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής «CanSat in Greece» 2022 διοργανώθηκε από τη SPIN - Space Innovation, σε συνεργασία τον Ελληνικό Γραφείο ESERO (ESERO Greece) και το World CanSat/Rocketry Championship (WCRC), με την υποστήριξη του National Geographic. Στην τελική εκδήλωση του CanSat in Greece 2022 που φιλοξενήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συμμετείχαν συνολικά οι 10 μαθητικές και οι δύο φοιτητικές ομάδες που πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, με περισσότερους από 120 συμμετέχοντες. Οι εκτοξεύσεις των δορυφόρων πραγματοποιήθηκαν με την αρωγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Σχολής Πυροβολικού Μεγάρων.
Στη φοιτητική κατηγορία του εθνικού διαγωνισμού CanSat in Greece, νικήτρια ήταν η ομάδα A.S.T.R.O. του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Η αποστολή του δορυφόρου τους ήταν η συγκέντρωση, μετάδοση και επεξεργασία πληροφορίας για την κατανόηση των μηχανισμών, που διαφοροποιούν παρόμοιου μεγέθους και σύστασης πλανήτες με τη Γη, με τον μετασχηματισμό του δορυφόρου σε Rover μόλις προσγειωθεί. Στόχος του δορυφόρου είναι, μέσω της επεξεργασίας των μετρήσεων των αισθητήρων, ο υπολογισμός της επιτάχυνσης της βαρύτητας, της ακτίνας και της μάζας του πλανήτη.
Υποστηρικτές του CanSat in Greece 2022 είναι το National Geographic, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο Ελληνικός Οργανισμός Διαστήματος, το Γραφείο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, το Corallia, το si-Cluster, η UNESCO Chair on Futures Research, ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών, το British Council και το HIGGS. Τη φωτογραφική επιμέλεια του διαγωνισμού έχει το NTUA Photography Club.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης
Κατηγορίες
Τελευταίες ειδήσεις σχετικά με Ρόδος
- Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων μεταναστών μετά τη βύθιση σκάφους νότια της Ρόδου
- Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ρόδου
- Γ. Χατζημάρκος για την ΤΚΣΣΕ: «Η επιτομή της αντίληψης της κοινωνικής συνοχής, της ειρήνης, της συνεργασίας, της συνένωσης δυνάμεων»
- «Συνθήκες γαλέρας και άβατο στο αεροδρόμιο της Ρόδου»
- Συνελήφθησαν δύο άτομα για προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο
Τελευταίες ειδήσεις σχετικά με Εκπαίδευση
- Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις δήλωσης προτίμησης για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών
- Προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης αιτήσεων εγγραφής/επανεγγραφής στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Νάξου
- Βράβευση Αικ. Βάβουλα στην εκδήλωση παρουσίασης του τόμου για τα 100 χρόνια απο την ίδρυση του Γυμνασίου Νάξου
- Κορονοϊός: Πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων
- Εκδήλωση παρουσίασης του επετειακού τόμου για τα 100 χρόνια απο την ίδρυση του Γυμνασίου Νάξου
Τελευταίες ειδήσεις σχετικά με Περιφέρεια
- Νεκρός ανασύρθηκε 17χρονος ψαροντουφεκάς στην Κάλυμνο
- Συνελήφθησαν τρία άτομα της ίδιας οικογένειας για αρπαγή ανήλικης
- Δυστύχημα με ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενή και παρέσυρε ηλικιωμένη
- Τι είπε στην απολογία του ο 50χρονος που έριξε το καυστικό υγρό
- Θύμα κακοποίησης μια 16χρονη στην Πάτρα από τον 25χρονο σύντροφό της
- Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια. - Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
- Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
- Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
- Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
- Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
- Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
- Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.