"Η Σύρος που αξίζουμε": Σε χειμερία νάρκη τέλη Ιουνίου οι παραλίες

Δημοσίευση: 23.06.2022, 15:31

Παρόλο που βαίνει προς ολοκλήρωση ο πρώτος μήνας της καλοκαιρινής περιόδου του 2022, η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να έχει το νησί στο πιο σκληρό lockdown όσον αφορά τις παραλίες της Σύρου, οργανωμένες και μη, επισημαίνει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης "Η Σύρος που αξίζουμε", υπογραμμίζοντας τις ελλείψεις που υπάρχουν σε αυτές παρότι όπως διατυμπάνιζε η δημοτική πλειοψηφία οι φετινές προετοιμασίες ξεκίνησαν πριν από το Πάσχα...

Αναλυτικά η  δημοτική παράταξη "Η Σύρος που αξίζουμε", αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

"Παρόλο που βαίνει προς ολοκλήρωση ο πρώτος μήνας της καλοκαιρινής περιόδου του 2022, η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να έχει το νησί στο πιο σκληρό lockdown όσον αφορά τις παραλίες, οργανωμένες και μη.

Με τεράστιες καθυστερήσεις, μολονότι διατυμπάνιζε σε κάθε τόνο ότι οι φετινές προετοιμασίες ξεκίνησαν πριν από το Πάσχα, παρουσιάζονται ελλείψεις παντού σε ναυαγοσώστες, ξύλινους διαδρόμους, αλλαξιέρες, τουαλέτες, ομπρέλες, ράμπες, κάδους, ντουζιέρες, εξοπλισμό ΑμεΑ, καθαριότητα και γενικά σε όλες τις υπηρεσίες και τον εξοπλισμό που υποχρεούται να προσφέρει ο Δήμος σε δημότες, επισκέπτες και επιχειρηματίες. Δε χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες ανά παραλία γιατί θα κουράσουμε. Αρκούν οι καθημερινές διαμαρτυρίες και τα πολλά παράπονα που ολοένα και περισσότερο ακούγονται από πολύ κόσμο.

Με μια πρώτη ματιά θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αυτή η κατάσταση μας διευκολύνει πολύ ως μείζονα αντιπολίτευση. Θα ήταν όμως πολύ εγωκεντρικό να ισχυριστούμε ότι αυτό είναι μια ευχάριστη κατάσταση. Δημιουργείται απογοήτευση στην τοπική κοινωνία και ουδείς θέλει απογοητευμένους δημότες, επισκέπτες κι επιχειρηματίες, ειδικά σε μια καλοκαιρινή περίοδο που από το ξεκίνημά της δείχνει αρκετά αισιόδοξη.

Επιπλέον, δημιουργείται ένα κενό, με την έννοια ότι ευκαιρίες καλής κι οργανωμένης εικόνας χάνονται ανεπιστρεπτί για το Δήμο μας. Συν τοις άλλοις, δημιουργείται ένα κλίμα παραίτησης και εγκατάλειψης, το οποίο η επόμενη διοίκηση -που δουλεύουμε σοβαρά για να είμαστε εμείς- θα δυσκολευθεί να αναστρέψει. Έχουμε όμως και την εμπειρία και τη γνώση και κυρίως την ορμητική διάθεση για να δουλέψουμε και να βάλουμε ξανά μπροστά τις μηχανές του Δήμου μας.

Ήταν κοινή πεποίθηση από άκρη σε άκρη του νησιού ότι στο πρώτο της «κανονικό» καλοκαίρι, η Δημοτική Αρχή όχι μόνον δε θα τα κατάφερνε έστω σε μέτριο βαθμό, αλλά ότι θα έβγαινε στην επιφάνεια όλη η παθογένεια και η ανικανότητα που την διακατέχει.

Ο Δήμος μας, δυστυχώς, «διοικείται» με τυχαίες, πρόχειρες και αποσπασματικές παρεμβάσεις. Με αποφάσεις, οι οποίες δεν λαμβάνονται ποτέ από το υψηλότερο πρόσωπο της διοίκησης, για να το πούμε όσο πιο κομψά μπορούμε.

Ας ελπίσουμε, αν και δεν είμαστε καθόλου σίγουροι, ότι τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου, οι διοικούντες θα βάλουν επιτέλους μπροστά τις μηχανές του Δήμου για το καλό του τόπου και των δημοτών."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 75


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.