Οι μαθητές του Γυμνασίου Νάουσας Πάρου ένωσαν τις φωνές τους με παιδιά από τον υπόλοιπο κόσμο για την ειρήνη!

Δημοσίευση: 22.06.2022, 19:53

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης "Living Together in Peace - Ζούμε Μαζί Ειρηνικά” για τη Διεθνή Ημέρα Ειρηνικής Συμβίωσης (16/05) νέες φωνές από το Μεξικό, τη Βενεζουέλα, την Ονδούρα, την Αργεντινή, την Ελλάδα και τη Γαλλία ενώθηκαν δημιουργώντας μηνύματα ελπίδας και αλληλεγγύης προς τα παιδιά που ζουν αυτή τη στιγμή μέσα στην κρίση του πολέμου. Μεταξύ των σχολείων που συμμετείχαν από την Ελλάδα είναι και το Γυμνάσιο Νάουσας Πάρου από τις Κυκλάδες του οποίου οι μαθητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στα παιδιά που αυτή τη στιγμή έχουν τόσο επηρεαστεί από τον πόλεμο!...

Το πρόγραμμα "Living Together in Peace - Ζούμε Μαζί Ειρηνικά που οργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό εκδοτικό οίκο Twinkl  είχε σκοπό να στρέψει την προσοχή των παιδιών στο έργο και την προσφορά ειρηνιστών ανά τον κόσμο καθώς και στο πώς μπορούμε όλοι μας να ζήσουμε μαζί αρμονικά. 

Λίγα λόγια για την εκπαιδευτική δράση:

Το εκπαιδευτικό υλικό που συνόδευσε αυτή την καμπάνια ήταν δύο δωρεάν δραστηριότητες στα Αγγλικά (ένα φύλλο εργασίας και μια παρουσίαση) που αποτέλεσαν τον άξονα να της συζήτησης στην τάξη σχετικά με το πως μπορεί να εξασφαλιστεί η ειρήνη στον κόσμο και ποιές είναι οι επιπτώσεις όταν αυτή διαταράσσεται, ειδικότερα για τα παιδιά.

Η προσοχή των μαθητών στράφηκε στην προσφορά και το έργο σύγχρονων ειρηνιστών αλλά και ανθρώπων από το παρελθόν που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ανάδειξη των αξιών της ελευθερίας και την ειρήνης σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι, μέσω της ομαδικής συζήτησης στην τάξη (στα Αγγλικά ή τα Ελληνικά) τα παιδιά μπόρεσαν να μάθουν περισσότερα σχετικά με ανθρώπους που τους εμπνέουν και να εκφράσουν την άποψή τους για το πώς θα μπορούσαμε όλοι μαζί να συνυπάρχουμε ειρηνικά.

Έτσι, θέματα τα οποία απασχόλησαν τους μαθητές ήταν τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία, η ισότητα, η συμπερίληψη, η ειρήνη και η σημασία της ενότητας και της αλληλεγγύης.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 141


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.